Vi er i gang!

Høsten 2019 åpnet vi vårt nye matkultursenter! Geitmyra Kristiansand skal videreføre det samme spekteret av aktiviteter som vi holder på med i Oslo og i Ringsaker.

Skole

Vi tar med oss vår pedagogiske modell til Kristiansand, og har startet med pilotering av dagsundervisning for 6. klassinger i Kristiansand kommune høsten 2019. Detter er et songbasert undervisningsopplegg, skreddersydd for å dekke spesifikke kompentansemål. Frem til høstferien 2019 kommer klasser fra 6. Trinn i vest agder på «læringsrik dag på Geitmyra Kristiansand". Tema: Fiskens anatomi, bærekraft og miljøvern. Elevene skal lage fiskekaker, ovnsbakte rotgrønnsaker og majones. Undervisningen er finansiert av fylkeskommunen. Etter høstferien kommer 10 klasser fra 6. Trinn og skal ha hver sin uke med undervisning - et pilotprosjekt i samarbeid med Kristiansand kommune.

Skolefritidsordning SFO:

Mange av barna i Kristiansand tilbringer timevis hver dag på SFO, da må man også ha i seg ordentlig mat. Vi ønsker å starte med pilotering etter modell fra Geitmyra i Oslo. Målet er at for at flere SFO-baser skal bruke mataktiviteter for å stimulere læring, nysgjerrighet og for at alle skal få et godt måltid om dagen. Selv om mange skoler har gode kjøkkenfasiliteter ser vi det som essensielt å heve kunnskapsnivået knyttet til innkjøp, tilberedning og formidling av matkultur til barna på SFO. I fremtiden ønsker vi også å tilby dagsundervisning for SFO i høst- og vinterferien.

Sommerskolen

De to siste årene har vi gjennomført sommerskole, et tilbud vi ønsker å videreføres. På sommerskolen henter vi inspirasjon fra undervisningen og lager et opplegg med mye tid til lek, fysisk aktivitet og til å prøve nye, spennende smaker. Vi lar kompetansemålene ligge, men utnytter barnas nysgjerrighet til å spe på med læring i hver eneste aktivitet. Barna øver på samarbeid og raushet. Etter endt uke på Geitmyra vil vi at de skal dra hjem med nye venner, nye telefonnumre og gode minner.

Kurs

Høsten 2019 tilbyr vi et mangfold av kurs og aktiviteter for barn og barneefamiler, barnehagegrupper. Sjekk ut kurstilbudet vårt og meld dere på kurs her

Åpne arrangementer

Noe av det hyggeligste vi gjør på Geitmyra er å arrangere åpne publikumsarrangement! Da samler vi det vi kan av frivillige til å lage et svært arrangement som er åpent og gratis for alle. Vi har sesongbaserte temaer som reflekterer matkultursenterets aktiviteter og verdier. Alle som besøker de åpne arrangementene skal ha smakt og lært noe nytt når de går hjem.

I Oslo og i Ringsaker har vi hatt et vidt spekter av temaer, mange vil være relevante å videreføre til Kristiansand også og andre som vil være spesifikt tilpasset regionen

Kristiansand har allerede en rekke kulturarrangementer. Det er naturlig å knytte våre arrangementer opp mot disse. Når det er noe som skjer i nærområdet, vet alle at det er sunne og morsomme aktiviteter for barn og unge.