Foreldre og barn

Vi har ulike matlagingskurs for barn og familier. Alle kursene tilbyr vi til sterkt reduserte priser, og det er mulig å få betalingsfritak for familier med dårlig økonomi – hos oss er alle barn velkomne, uavhengig av de voksnes lommebok!

I tillegg til matlagingskurs har vi flere ganger i året Åpen gård-arrangementer. Disse passer perfekt for hele familien. 

 

Åpen gård

Har du noen gang vært på et matpakkeverksted, lagd pesto av ville vekster eller smakt nykokt torskehode? Har du sett utstilling med bare potet, holdt en kråkebolle eller har du spist byggrynsgrøt til samisk strupejoik rundt bålet i lavvoen? Ikke? Da har du ikke vært på Åpen gård på Geitmyra!

Flere ganger i året fyller vi tunet med smaksopplevelser, aktiviteter og kunnskap og inviterer til Åpen gård; sesong- og temabaserte arrangementer som er gratis og åpne for alle. I 2016 var flere tusen innom våre Åpen gård-arrangementer. Det er en fantastisk arena for å formidle kunnskap og inspirasjon rundt matglede, råvareopprinnelse og økologi, men også for å skape en inkluderende møteplass der alle kan delta uavhengig av bakgrunn og ressurser.

Alle våre Åpen gård-arrangementer er åpne og gratis for alle.

Vil du være frivillig på Åpen gård? Se her!

Følg oss på Facebook for å få med deg når det blir neste Åpen gård. 


Matlagingskurs for barn

Matlagingskursene varierer i tema, og vi kommer stadig opp med nye ideer. Vi er opptatt av at barna lærer gode teknikker, råvarekunnskap og bærekraft. Samtidig er det aller viktigste at barna blir trygge på og glade i å prøve nye smaker.

Alder: 10-12 år
Pris: 300 kr. per deltaker
Tidspunkt: Kl. 17:30-20:00
Sted: Geitmyra matkultursenter for barn
Påmelding: Sjekk kurskalender
Temaer: Varierer, se eksempler under

Sjømat

Hver eneste uke lager barn og unge masse deilig sjømat på Geitmyra. Ikke fordi det er sunt, men fordi barn elsker å spise fisk. Flere av våre kurs handler derfor om sjømat. Det er alltid barna som står for maten, og det hender at de også fileterer fisken de skal tilberede. De lager alt fra sushi og ceviche til fiskekaker og fiskepinner.

Restemat

Middagsrester har et ufortjent dårlig rykte. Sannheten er at noe av verdens beste mat er laget av rester, og at restematen kan være både god og spennende. Vi har invitert noen av landets beste kokker for å lære bort sine beste restemat-triks. For en ting er sikkert: Vi bør alle kaste mindre mat! Kursene gjennomføres i samarbeid med Renovasjonsetaten i Oslo. 

Økologisk baking

Kan du bake? Ja, da har du lært noe av det viktigste og mest nyttige du trenger i livet. Med noen få, grunnleggende baketeknikker kan du mette og imponere venner og familie gjennom resten av livet. For kjenner du egentlig noen som ikke liker nybakt brød?

Gjelder alle kurs

Alder: 10-12 år
Pris: 300 kr. per deltaker
Tidspunkt: Kl. 17:30-20:00
Sted: Geitmyra matkultursenter for barn
Påmelding: Sjekk kurskalender

 


Matlagingskurs for hele familien

Hver familie sin…

I butikkhyllene bugner det av fiske-loins og brystfileter pakket i plast. Hvor blir egentlig alle de andre mer ukjente delene på dyrene av? Kommer maten i det hele tatt fra dyr, eller er den laget på en fabrikk?

På familiekursene Hver familie sin... lærer barn og foreldre hvordan de enkelt kan lage mange gode middager av hele dyret/fisken. Det er billige, bærekraftige og supergode råvarer med massevis av potensial. Vi ønsker å inspirere barn og voksne til å lage mer mat sammen og ta seg tid til å bli kjent med råvarene. 

Hver familie sin økologiske laks

Alle elsker laks! Men hvordan utnytter man hele fisken? På dette kurset får hvert bord utdelt en hel laks. Vi lærer å sløye, filetere og lager masse deilig fiskemat. 

Hver familie sin sei

Seien er en bærekraftig og allsidig matfisk! Men hvordan utnytter man hele fisken? På dette kurset får hvert bord utdelt en hel sei. Vi lærer å filetere og lager masse deilig fiskemat.

Hver familie sine skjell

Skjell til middag er både raskt, godt og bærekraftig. På dette kurset lærer dere å tilberede et mangfold av skjell på ulike måter. Vi spiser sammen mot slutten av kurset, og kanskje blir det litt til overs som dere kan ta med hjem også!

Hver familie sin høne

Pekinghøne, hønetaco, hønsefrikassé, jerk høne: På tide å få høna tilbake på middagsbordet! Høne er både billig, enkelt å tilberede, og gir sunt og kjempegodt kjøtt som kan brukes til mange forskjellige retter. På kurset skal vi lage og smake høne på forskjellig vis, alle deltakerne får med seg et bidrag til lørdagsmiddagen hjem, og mange gode tips!

Kurs: Hver familie sin
Kurstype: Familiekurs, minst ett barn per voksen
Alder: 5-100 år
Pris: 250 kr. per deltaker
Sted: Geitmyra matkultursenter for barn
Påmelding: Sjekk kurskalender


Tirsdagsmiddag på Geitmyra 

Mellom lekser, AKS, fotballtrening og korps kan det være lett å glemme at hverdagen også handler om å være sammen. Hver tirsdag inviterer vi til en helt spesiell og ekstra trivelig tirsdagsmiddag sammen med Maj Britt Aagaard. Maj Britt er en av Norges mest populære matbloggere og har gitt ut boka Kjøttfri mandag. Tirsdagsmiddagen med Maj Britt er et familiekurs med lav terskel og mye hygge. Alle hjelper til med matlagingen, men hovedfokuset er alltid å samles rundt middagsbordet.

Minst ett barn per voksen.

Tema: Ulike temaer hver gang
Alder: 3-100 år
Pris: Gratis for barn, 200 kr. for voksne
Tidspunkt: Kl. 17:00-19:00
Sted: Geitmyra matkultursenter for barn
Påmelding: Sjekk kurskalender


Tidlig matglede   

Med noen få tips og triks er det enkelt å lage smakfull og næringsrik spedbarnsmat med utgangspunkt i familiens middag. Vi vil gi foreldre tillit til å lage trygg og sunn barnemat på egenhånd. Vi deler vår erfaring og kunnskap, og gir en kort innføring i råvarer og enkle teknikker.

På kurset lager vi middagsretter basert på kjøtt, fisk, fugl og grønnsaker, samt litt snacks. Rettene lages ved bruk av enkle metoder, og med råvarer som er lett tilgjengelige i butikken. 

Du kan komme både med og uten barn, og vi legger til rette for at de små skal få smake, sove, stelles og ha det bra under kurset. Vi oppfordrer alle til å ikke ta med et skrubbsultent barn da kurset varer i 2,5 time, og vi må lage maten før vi kan spise den. Ta med deg et par rene glass,  så får du med restene fra kurset hjem.

I blant har vi også rene pappakurs, ellers er både pappaer og mammaer velkomne på ordinære kurs. 

Kurs: Tidlig matglede
Kurstype: Spedbarnsmatkurs
Alder: Foreldre med/uten spedbarn
Pris: Gratis

Sted: Geitmyra matkultursenter for barn
Påmelding: Sjekk kurskalender

Kursmateriell