Om Geitmyra Ringsaker

DSC_4516.jpg
 
 Matkultursenter midt i matfatet

Geitmyra Ringsaker åpnet oktober 2018. Senteret ligger midt i Norges matfat, og skal være hele Innlandets matkultursenter for barn. Vi har mat- og helseundervisning for skoleklasser, kurs og arrangementer, og lærer barn at mye av maten de selv spiser kommer fra samme område som dem selv.

 Hver eneste dag spiser barn og voksne over hele landet mat som kommer fra Ringsaker. Fløten i kaffen, svinesteken med poteter og kornet i matpakkebrødet er resultatet av stolte, dyktige jordbrukere i Ringsaker. Likevel er det ingen selvfølge at barna som vokser opp i en av landets største landbrukskommuner identifiserer seg med denne kulturen.

Det er nok like mye frossenmat og halvfabrikata rundt middagsbordene her, som i andre deler av landet. Vi vil være med på gjøre barna stolte av stedet de kommer fra og av at det er foreldre, onkler, tanter, naboer og venner som gjør at de hver dag kan spise trygg, god og norsk mat.

Geitmyra_åpning2.jpg

For hele region Innlandet

Vi skal være for de lokale, og samtidig for barn og familier i omkringliggende kommuner og en destinasjon for alle som vil lære om det norske matfatet på en praktisk måte.

Matkultursenteret i Ringsaker skal være et fyrtårn og kompetansesenter for hele Innlandet. Vi skal være et senter som styrker og tar regionens identitet, tradisjoner, historie og fremtid på alvor. 

Foto: Ringsaker kommune

Foto: Ringsaker kommune

Hva gjør vi?

På Geitmyra har vi en hovedvisjon: Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt!

Vi jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, de tørr å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet. 

DSC_3567.jpg


For å oppnå denne visjonen jobber vi direkte ut mot og med barna. Gjennom skoleundervisning, både ukesbasert og heldagsopplegg, håper vi å skape matglede og gi kunnskap om mat til flest mulig barn. I tillegg til skoleundervisning skal vi også holde kurs for barn og familier, ha opplegg for barnehager og arrangere åpen gård med ulike temaer. I alle våre aktiviteter legger vi vekt på at barna skal få se, prøve, smake og lære. En praktisk tilnærming er helt essensielt når det kommer til å skape matglede synes vi! 


Les gjerne mer de ulike aktivitetsoppleggene under fanen «Aktiviteter».