_DSC9635.jpg
 

Vi er i gang

Høsten 2018. Vi er igang på Grünerløkka- og Lilleborg skole i Oslo.

7.desember 2018 besøkte Eldre- og folkhelseminister Åse Michaelsen til MATfest på Lilleborg aktivitetsskole. Her skal elevene lage og servere linsesuppe og knekkebrød. Finn oppskriftene i heftene “Læringsrik mat Del 1 og 2”, under fanen Undervisningsverktøy her på siden.

Våren 2018 satte vi i gang med pilotering på Møllergata- og Bolteløkka skole i Oslo.

Her har alle 3. og 4. klasser vært på matkurs med Geitmyra og vi har gjennomført flere matøkter ute på skolene hvor barna i mindre grupper har vært med på å lage og servere maten til alle på AKS/SFO. Hjemmelaget tomatsuppe, panert sei med cous cous og vårgrønn ertesuppe har vært populære retter. Det kuttes og hakkes, stekes og freses med stor entusiasme og maten serveres med stolte smil. Å være med å lage maten er å få medansvar og yte omsorg for de andre som skal spise maten - og barna elsker det!

Les om læringsrik mat på Møllergata skole her og her.

Les om læringsrik mat på Bolteløkka skole her.

Januar 2019 satte vi i gang Læringsrik mat på aktivitetsskolene på Ila og Sinsen. Begge skoler har ca. 300 elever på AKS og nå Geitmyramat på menyen, hvor elevgrupper deltar i matlagingen til alle to ganger i uken. Vi ser frem til å følge dem videre. Fra høsten 2019 begynner vi på Jeriko og Hasle AKS. Det gleder vi oss til!