Pasta vongole
Vongole er italiensk og betyr musling. Denne retten har sin opprinnelse fra det sydlige Italia hvor den serveres med hvitløk, chili, persille og vongole-skjell som ligner på hjerteskjellene du selv kan plukke på norske strender - hvis du er heldig og finner dem. Men du kan bruke andre skjell også. Blåskjell er et rimelig og godt alternativ!
Ingredisenser
til 4 personer
1 kg hjerteskjell (eller blåskjell)
2 fedd hvitløk
½ chili
4 ss smør
2 ss hakket bladpersille
½ sitron
Fremgangsmåte
Legg hjerteskjellene i en stor bolle og la de ligge i rennende kaldt vann i 2-3 timer.
Skrell, skyll og finhakk hvitløk og chili.
Vask, tørk og finhakk bladpersille.
Sett en gryte på sterk varme. Ha i smøret med en gang.
Legg hvitløk og chili i smøret når smøret har smeltet. La det frese i noen sekunder før hjerteskjellene legges i. Sett på lokk.
Rør i gryta etter 1 minutt og la skjellene dampe 1-2 minutter til. Når de har åpnet seg er de klar.
Dryss over bladpersille og smak til med sitron.
TIPS: Server med hjemmelaget pasta eller bland med nykokt spaghetti.