Geitmyra matkultursenter for barn

View Original

Pasta vongole

Vongole er italiensk og betyr musling. Denne retten har sin opprinnelse fra det sydlige Italia hvor den serveres med hvitløk, chili, persille og vongole-skjell som ligner på hjerteskjellene du selv kan plukke på norske strender - hvis du er heldig og finner dem. Men du kan bruke andre skjell også. Blåskjell er et rimelig og godt alternativ!

Ingredisenser

til 4 personer

  • 1 kg hjerteskjell (eller blåskjell)

  • 2 fedd hvitløk

  • ½ chili

  • 4 ss smør

  • 2 ss hakket bladpersille

  • ½ sitron

Blåskjell er et rimelig og godt alternativ i denne retten.

Fremgangsmåte

  1. Legg hjerteskjellene i en stor bolle og la de ligge i rennende kaldt vann i 2-3 timer.

  2. Skrell, skyll og finhakk hvitløk og chili.

  3. Vask, tørk og finhakk bladpersille.

  4. Sett en gryte på sterk varme. Ha i smøret med en gang.

  5. Legg hvitløk og chili i smøret når smøret har smeltet. La det frese i noen sekunder før hjerteskjellene legges i. Sett på lokk.

  6. Rør i gryta etter 1 minutt og la skjellene dampe 1-2 minutter til. Når de har åpnet seg er de klar.

  7. Dryss over bladpersille og smak til med sitron.

TIPS: Server med hjemmelaget pasta eller bland med nykokt spaghetti.

See this gallery in the original post