Skap matglede og mestring hver dag – vi søker underviser på Geitmyra Oslo
Stilling ledig som underviser på Geitmyra Oslo
Vil du skape matglede og mestring hver dag? Vi søker en ny underviser som vil gi barn og ungdom kunnskap, mestring og glede rundt mat og måltider. Hos oss får du en arbeidshverdag fylt med variasjon, kreativitet og mening – i et tverrfaglig miljø med stort engasjement og rom for å prøve nye ting.
Read More
Fra juniorkokk til Årets Rollemodell: – Jeg er skikkelig overrasket!
Fra juniorkokk til Årets Rollemodell
William Wiland (17) er Årets Rollemodell. – William brenner for kokkeyrket og er en positiv rollemodell både på Etterstad VGS og for barn og unge på Geitmyra, sier Eirik Lundblad fra Anthonstiftelsen. Prisen ble delt ut sammen med arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna.
Read More
Med lidenskap for mat og mennesker – møt Mathias Hillgren
Med lidenskap for mat og mennesker
Mathias er ny i Geitmyra-familien, men han er langt fra ny i matverdenen. Med bakgrunn som både kokk og næringsmiddelteknikker, er han perfekt i rollen som sjef for juniorkokkene og Etter skoletid i Tønsberg.
Read More
– Vi er rastløse på barnas vegne
– Vi er rastløse på barnas vegne
Denne uken var Geitmyra i Sandnes for å utforske mulighetene for å etablere et nytt senter – midt i matfatet. – Barn som vokser opp i dag, fortjener å lære seg å lage god mat, sier Andreas Viestad til NRK.
Read More
Vil du ha Norges grønneste sommerjobb?
Vil du ha Norges grønneste sommerjobb?
Geitmyra Oslo søker 12 ungdom (15-17 år) til å gå på kurs for å bli våre nye juniorgartnere. Vi søker ungdommer som synes det er morsomt å jobbe ute, vil lære om hvordan man dyrker, høster og steller i en hage og ønsker å spre grønn glede til barnefamilier på dyrkekurs i sommer, samt på våre arrangementer.
Read More
Oppdag gleden ved dyrking!
Oppdag gleden ved dyrking!
Drømmer du om en egen parsellhage der hele familien kan dyrke sine egne grønnsaker og blomster? Nå har du muligheten! Geitmyra Ringsaker etablerer et parsellhagelag og inviterer barnefamilier til å bli med på en grønn og lærerik opplevelse.
Read More
Innmaten – den glemte supermaten
Innmaten – den glemte supermaten
– Jo rikere vi blir, desto mindre innmat spiser vi, sier Eva Narten Høberg under foredraget om innmat på Nasjonalbiblioteket. På Geitmyra jobber vi for å gjøre barna bevisste på matens ressurser, og dette treffer oss midt i hjertet.
Read More
7 tips til perfekt pasta
7 tips til perfekt pasta
Mel og egg – det er alt du trenger for å lage skikkelig god fersk pasta. Og det er mye enklere enn du tror og gøy å gjøre sammen med barna! Her får du oppskriften og de beste tipsene.
Read More
Inspirerende og lærerikt dyrkekurs på Geitmyra Ringsaker
Gratis dyrkekurs på Ringsaker
– Vi ønsker å gi familier praktisk kunnskap og gode opplevelser rundt dyrking, sier Inger-Marie Lupton, leder for Geitmyra Ringsaker. Nå inviterer Geitmyra Ringsaker til gratis dyrkekurs – en lærerik og grønn kursrekke hvor små og store får jord under neglene og lærer hvordan de kan dyrke sin egen mat.
Read More
Vår og sommer i Geitmyra besøksdrivhus
Vår og sommer i Geitmyra besøksdrivhus
Lørdag 3. mai åpner vi dørene til en ny sesong i Geitmyra besøksdrivhus! Velkommen til mange morsomme, spennende og lærerike stunder for både barn og voksne.
Read More
En smak av verden – vinterferie på Geitmyra
En smak av verden
Pølsene skal stappes, sausen kokes på kraftben, og pastaen må eltes, kjevles, rulles og henges til tørk før den havner i gryta. Med gode, kortreiste råvarer som utgangspunkt, lærer ungdommene på Geitmyra Tønsberg hvordan man lager skikkelig god mat. Med klassiske retter fra Norge, Italia, Midtøsten og India, fikk 15 matglade ungdommer virkelig smake seg gjennom verden i vinterferien.
Read More
Råvarefest og ekte matglede med landbruksministeren på besøk!
Råvarefest og ekte matglede med landbruksministeren på besøk!
Oi, blodpannekaker! Akkurat det vi ønsket oss! Uten snev av ironi står ti barn samlet rundt et bord og heller blod i en bolle. De venter spent på landbruks- og matminister, Nils Kristen Sandtrøen.
Read More
Vil du lære om mat og dyrking i Tanzania?
Vil du lære om mat og dyrking i Tanzania?
Geitmyra matkultursenter for barn og Children's Farm i Tanzania lanserer et spennende utvekslingsprogram for ungdom i skoleåret 2025/2026. Les mer og søk her!
Read More
Frokost – den beste valentinsgaven
Frokost – den beste valentingaven!
Den beste gaven du kan gi på valentindagen er tid – tid til å nyte en deilig frokost sammen. Overrask kjæresten, en venn eller noen i familien med en skikkelig god start på dagen. Her er våre beste oppskrifter.
Read More
Til verdens beste mamma
Til verdens beste mamma
Mamma ønsker seg ikke flere ting – men hun fortjener en skikkelig god start på dagen! Hva med å overraske henne med en deilig, hjemmelaget frokost? Det er mye kjærlighet i god mat og et hyggelig måltid!
Read More
Den aller siste eksamen - 24 nye juniorkokker på Sagene IF
Den aller siste eksamen
– For en suksess!! Velkommen til den aller, aller, aller siste eksamen i prosjektet Juniorkokk i jobb - ansvarlig forbruk. Selje Lyngset åpner kvelden og ønsker gjestene velkommen til eksamensmiddagen for det siste kullet med juniorkokker.
Read More
Søk om undervisningsplass på Geitmyra Oslo
Søk om undervisningsplass på Geitmyra Oslo
Nå kan Osloskolen søke om å delta i mat- og helseundervisningen på Geitmyra. Vi har tilbud for 4., 6. og 9.klasse. Vi skal fylle alle undervisningsdagene ut skoleåret. Søknadsfrist 9.februar.
Read More
Bli med i Geitmyra parsellag
Bli med i Geitmyra parsellag
Parsellhagen på Geitmyra Ringsaker skal være en sosial møteplass for småbarnsfamilier. Her kan dere ha en helt egen grønnsakshage til å dyrke det familien måtte ønske. Uansett om du er helt grønn på dyrking eller har erfaring kan du bli med. En plass i parsellhagen koster 350 kroner per sesong.
Read More
Knuste, sprø poteter med urter og ost
Knuste, sprø poteter med urter og ost
Ingenting er så godt om knuste, sprøstekte poteter med ost og urter. Bruk gjerne osterester hvis dere har. Potetene kan spises som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. De er også supre som turmat.
Read More
Smaken av 2024
Smaken av 2024
Tacogryte – eller chili – er desidert det vi har laget aller flest porsjoner av på Geitmyra i 2024. Smaken tar oss med tilbake til Ekebergssletta og Tons of Rock hvor Juniorkokkene lagde 5000 porsjoner med chili til festivalfolket. Her er våre mest populære oppskrifter i 2024.
Read More