Eltefritt brød med perfekt skorpe
Nicolai viser hvor enkelt du kan bake eltefritt brød og hvordan få perfekt skorpe. Vi trenger bare fire ingredienser. Mel, vann, salt og gjær.
Oppskrift 2 brød
1000 gram mel (400 g hvetemel, 400 g fint sammalt, 200 g grovt sammalt)
2 ts salt
1 pk tørrgjær
800 gram vann
Mål opp mel, salt og tørrgjær hvis du bruker det, og ha alt i en stor bolle.
Smuldre gjæren mellom fingrene over bollen hvis du bruker fersk gjær.
Tilsett vann, og rør alt godt sammen med sleiva.
Kle en brødform med bakepapir eller smør den godt med olje.
Hell deigen over i brødformen, og legg et kjøkkenhåndkle over. La formen stå over natten et sted det ikke er for varmt, f.eks. i kjellere eller i kjøleskapet.
Sett stekeovnen på 220 grader. Ta brøddeigen ut av kjøleskapet og den komme opp i romtemperatur. Når ovnen er varm nok, setter du brødet i ovnen i én time.
Ta brødet ut av ovnen, vipp det ut av formen og la det bli helt avkjøl på risten før du skjærer i det.