Skoleundervisning Tønsberg

 

Rett ved Slottsfjellet – på historisk grunn – tar vi imot skoleklasser fra hele kommunen. Alle 6.-klassinger i Tønsberg kommune har mat- og helseundervisning på Geitmyra Tønsberg.

FOR HVEM: For skoleklasser i 6. trinn.

Vi har tatt vare på det gamle uttrykket i den flotte villaen og barna i Tønsberg får verdens fineste kjøkken å boltre seg på. Kjøkkenet forteller en historie, samtidig som det er gjenkjennelig. Det er viktig med oversikt og at barna har nok plass til å lage mat!

Hvert Geitmyra-senter har sin unike faglige profil, og Geitmyra Tønsberg skal handle om mathistorie. I Norges eldste by, på historisk grunn, skal vi lære barn historie gjennom mattradisjoner fra ulike epoker. Det blir kokegrop, åpen ild ute, eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden og masse annet gøy.

Hvert år bruker mer enn 70 000 elever våre undervisningsopplegg – digitalt og fysisk. Med utgangspunkt i mat og helsefaget knytter vi dyrking og matlaging sammen med naturfag, historie, geografi, norsk og matematikk. Alle våre undervisningsopplegg er utarbeidet i henhold til Kunnskapsløftet (LK20) og læreplan i mat og helse. Vi dekker også kompetansemål innenfor andre fagområder, som for eksempel naturfag og matematikk. I tillegg til å trene på de grunnleggende ferdighetene (regning, lesing, skriving, digitale ferdigheter og muntlige ferdigheter), som er del av LK20, har vi fokus på samarbeid, samhold og matglede! 


Ukesundervisning på Geitmyra

I en hel uke fyller vi timeplanen til randen med kunnskap. Dette gjør vi med urter fra kjøkkenhagen, grønnsaker fra åkerlappen, fiskehode, lammebog og klorofyllpesto. Som forskere på tampen av gjennombrudd gransker elevene livet i komposten, i bikuben og i jorda. I én uke handler skoleundervisningen om det vi spiser, hvor det kommer fra og hva det gjør med oss, med kloden vår og hvordan valgene vi tar har konsekvenser.

Ukesundervisningen på Geitmyra er bygget rundt kompetansemålene i mat og helse og temaene varierer etter sesong. Om vinteren lærer vi om skreien og om høsten høster vi grønnsaker selv. Hele tiden sniker vi kunnskap om samfunnsfag, språk, naturfag, historie og matematikk inn i undervisningen. Når elevene måler og veier råvarene, når de utforsker reinsdyrhjertets anatomi og når de henter egg i hønsegården lærer de om de store sammenhengene i naturen gjennom egne erfaringer.

Klassene er fire på Geitmyra Tønsberg, mandag til torsdag, og får skolebesøk av en underviserne fra Geitmyra på fredagen.

Bli med inn i UKESUNDERVISNING på Geitmyra.

Vi tilbyr ukesundervisning på: