Juniorkokkene imponerer igjen!

Hoprah og Yasmina leverer maten!

– Dette har jeg gledet meg til siden i fjor! Det er frivillighetsfest for Bydel Sagene og køen foran matstasjonen er lang. Mange av gjestene gleder seg til maten. For tredje år på rad er det juniorkokkene fra Sagene og Geitmyra som står for menyen, matlagingen og serveringen.

I år er det fire tapasretter og dessert som står på blokka. For hvert år blir det litt mer avansert. – Nå er det også flere elementer på hver rett, sier William. Han er godt kjent som juniorkokk på Sagene og går nå på restaurant- og matfaglinja på Etterstad.

William legger siste hånd på verket – snart braker det løs

Det er en imponerende meny de unge kokkene har satt sammen:

Hjemmelagde knekkebrød med ertomole (Geitmyras supre og bærekraftige alternativ til guacamole), speket reinsdyr og spiresalat. Spirene er selvsagt hjemmedyrket.

Hjertesalat med byggryn, geitostkrem, tyttebær og ertespirer.

Asiatiske fiskekaker med sylta agurk og reddiker, hjemmelaget chilimajones og sesamfrø.

Linsesuppe med koriander, lime og ristede gresskarkjerner.

På dessertbordet står det daddelkuler med sesamfrø og sjokoladevafler med hjemmelaget sjokoladekrem og karamellisert hvit sjokolade. – Litt søtt må det jo være, ler William.

Juniorkokkene Suzana, Yasmina og Hoprah er med på festen for første gang. Og selv om stemningen er nokså hektisk før dørene åpner, er det god stemning.

– For en god idé å bruke erter i stedet for avocado, sier en av de mange fornøyde gjestene. – En god ting er at mange forsyner seg flere ganger. Da har vi lykkes, sier Carina Dahlman fornøyd. Hun har ansvaret for juniorkokkene denne kvelden.

Carina er veldig fornøyd med innsatsen til de unge kokkene! fra Geitmyra

Carina er veldig fornøyd med innsatsen til de unge kokkene!