Okonomiyaki – japansk pannekake

Okonomiyaki - japanske pannekaker stekes på takke.

På Geitmyra steker vi Okonomiyaki på takke, men man kan fint bruke vanlig stekepanne også.

Okonomiyaki er en japansk pannekake med finsnittet kål og revet gulrot. På Geitmyra serverer vi den med hurtigkimchi, hoisinsaus, majones og pynter med litt ristet sesamfrø og vårløk på toppen.

Ingredienser 

til 6 personer

  • ½ finsnittet hodekål

  • 2 stk. revet gulrot

  • 1 ts salt

  • 1 gul løk

  • 6 egg

  • 200 g hvetemel

  • 2 dl vann eller buljong

  • 1 ss revet ingefær

  • Grovkvernet pepper

Tilbehør

  • 1 vårløk, til pynt

  • Hoisinsaus

  • Majones

  • Sesamfrø, til pynt

 

Utstyrsliste

Litermål / Bolle / Kniv / Skjærefjøl / Teskje / Spiseskje / Rivjern / Sleiv

Framgangsmåte 

  1. Finsnitt kål og riv gulrot , legg det i bollen og strø salt over. Masser saltet godt inn i grønnsakene.

  2. Kutt løk i tynne skiver og bland med resten av grønnsakene.

  3. Bland resten av ingrediensene i bollen.

  4. Stek pannekakene i litt olje til de er gylne på begge sider.

  5. Finsnitt vårløk og dryss over.

 

Prøv med: