Sikter mot Guinness rekordbok

Barna poserer med kjøkkenredskaper på kjkkenet

Geitmyra Tønsberg vil komme i Guinness rekordbok med verdens største vispsamling.

– Se så fin den nye logoen er! Kine Bekkengen viser frem vispen som symboliserer Geitmyra Tønsberg. – Vispen er et av de eldste redskapene vi har og den har utviklet seg fra tvare til ballongvispen vi kjenner i dag.

Kine snakker på inn- og utpust når hun forteller om alt som skal skje på Løkken i tiden framover. Men vi slipper ikke vispen helt. – Vispen symboliserer at vi skal lage mat og barna vet hva det er. De fleste har en visp hjemme. Samtidig er det gøy at det er funnet spor etter visp i de gamle vikinggravene, forteller Kine.

Ballongvispen er i logoen til Geitmyra Tønsberg.

 
Har du en visp som kan passe til samlingen?
Ta den med som innflytningsgave til matkultursenteret på åpningsfesten.
— Bente Bugge-Erlingsen

Nå vil Geitmyra Tønsberg samle inn kjøkkenvisper til en helt unik samling. – Vi ønsker oss kjøkkenvisper - helst gamle og historiske visper i tre eller metall. I samlingen vil vi ha alt fra tvare, pinnevisp, spiralvisp, hjulvisp og ballongvisp. Vi har planer om å komme i Guinness rekordbok med denne samlingen, men da trenger vi hjelp fra publikum, sier avdelingsleder for Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Erlingsen.

 
 

Hjulvispen - ved å dreie på et hjul får man to ballongvisper til å snurre.

Har du en visp som kan passe til samlingen? Ta den med som innflytningsgave til matkultursenteret på åpningsfesten. Samlingen vil bli utstilt i entreen til Geitmyra Tønsberg matkultursenter for barn på Løkken, så alle som kommer på besøk kan se den. 

Men de store utsmykningsplanene på det nye matkultursenteret stopper ikke der. – Vi ser også etter en treskjærer eller en person som er god med motorsag, som kan lage verdens største tvare som vi kan ha som skulptur utenfor Løkken, forteller Bente og håper intreresserte vil ta kontakt.