Geitmyras nyhetsbrev

Det skjer så mye på alle våre sentre – hver dag. Har du lyst til å få invitasjoner, inspirasjon og oppskrifter rett i innboksen hver uke? Ta en titt på hvor vi er og alt vi gjør.

Geitmyra matkultursenter for barn er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for at barn og ungdom skal lære å lage – og bli glad i mat – som er bra for kroppen og for kloden.

Vi jobber direkte med barn gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Vi inspirerer foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Hver dag jobber vi med matglede, folkehelse og bærekraft.

Jeg gleder meg til å gi barna wow-øyeblikk!
— KINe bekkenben, underviser geitmyra

Hvor finner du oss?

Geitmyra Oslo 

På unike Geitmyra gård – midt i Oslo – har vi tre undervisningskjøkken, høner på tunet, dyrkekasser, drivhus, kompost, røykeovn, lavvo, bakerovn, insektshotell, pedagogisk kjøkkenhage og en stor parsell i Geitmyra skolehage.

Geitmyra Kristiansand 

I fjæra på Odderøya finner du Geitmyra Kristiansand. Det er umulig å ikke legge merke til fisken som sprenger seg gjennom taket. Og det er nettopp sjømat det handler om her. Barna får bli med i fjæra, på fisketorget og lærer seg å bli kjent med – og glad i – fisk og sjømat.

Geitmyra Ringsaker 

I Ringsaker ligger vi midt i matfatet! Innlandet er landets største landbruksregion og vi tar regionens identitet, historie og fremtid på alvor. Vi har dyrkekasser, høner og et fantastisk drivhus der vi underviser i dyrking. Vi jobber med lokale produsenter og for å rekruttere flere unge til matnæringen.

Geitmyra Tønsberg 

I løpet av én uke skal barna få med seg 10 000 år med matkultur i Norges eldste by. Vi samarbeider tett med matnæringen og produsentene i Vestfold og Telemark for å vise fram en stor og viktig del av den norske matproduksjonen.


Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom …

Tidlig matglede. Et kurs der vi deler vår erfaring og kunnskap til foreldre som ønsker å lage trygg og god babymat.

Barnehagekurs. Et tilbud til barn og voksne i barnehager. Vi lager mat sammen og lar barna få ta del i matlagingen. 

Læringsrik mat. Vi viser hvordan vi kan lage sunn og god mat på SFO/AKS sammen med barna. Mat som både holder budsjettene og passer inn i hverdagen. Vi tilbyr også kurs for mat- og helselærere og andre som jobber med mat til barn.

Skoleundevisning. Hvert år treffer vi 70 000 barn med vår undervisning i mat og helse – fysisk og digitalt. Med utgangspunkt i faget, knytter vi dyrking og matlaging sammen med naturfag, historie, geografi, norsk og matematikk. All undervisning er utarbeidet i henhold til Kunnskapsløftet (LK20) og lærerplanen i mat og helse. Vi dekker også kompetansemål innenfor andre fagområder og har fokus på det sosiale.

Etter skoletid er en åpen, sosial møteplass sentrert rundt mat, gårdsliv, bærekraft og urban dyrking. 

Kokkeskole for ungdom er et ferietilbud der vi fyller fire dager med matlaging og sosiale aktiviteter.

Morgendagens mat. Hva skal vi spise i framtida og hvem skal lage maten? Vi ønsker at flere unge skal velge en utdanning innen matfaget og introduserer dem for ulike aktører innen matnæringa.

Juniorkokk og -gartner i jobb er prosjekter der vi tilbyr mat- og dyrkekurs for ungdom. Etter endt kursrekke og eksamen på Geitmyra, er det mulighet for jobb på fridtidsklubber, idrettsklubber eller på Geitmyras egne tilbud.

Åpne arrangementer og fritidskurs. Hvert år arrangerer vi åpne familiedager. Vi bruker sesongen, lokale ressurser, smaker på ulike kulturer og har temafester. Alle som besøker oss skal ha smakt og lært noe nytt når de går hjem. Vi arrangerer fritidskurs for barn, ungdom og foreldre.

Har du lyst til å lære mer om oss, få invitasjon til arrangementer, inspirasjon og gode oppskrifter? Meld deg på nyhetsbrevet vårt og følg oss på Instagram, Facebook og LinkedIN. Juniorkokkene møter du også på TikTok.

Mona Eknyhetsbrev