Grove vafler

Vaffel er godt og trenger ikke være usunt. I tillegg er en vaffelrøre super til å få brukt opp rester på: melrester, melk -, fløte- , rømme- eller yoghurtrester, frukt og grønnsaker. 

 

Ingredienser 

til ca 10 vaffelplater

Utstyrsliste

  • Bolle

  • Visp

  • Desilitermål

  • Spiseskje

  • Teskje

  • Øse

  • Vaffeljern

  • Gaffel

  • 1,5 dl sammalt hvete grov

  • 1,5 dl siktet hvetemel 

  • 1 dl havregryn

  • 0,5 ts bakepulver

  • 3 egg

  • 2 ss smelta smør

  • 4 dl melk

 
 

Framgangsmåte 

  1. Ha mel, havregryn og bakepulver i en bolle.

  2. Tilsett egg, smelta smør og melk. Rør sammen til en klumpfri røre.

  3. Stek vaflene og legg dem på en rist etter hvert som vaffelplatene er ferdig stekt.

 
 

Tips: Slitne gulrøtter eller brune bananer, kokte poteter eller grøtrester kan fint bli med i denne røra.


Visste du at 

25.mars er den store vaffeldagen? Og at opphavet til vaffelen antakelig er fra antikkens Hellas?

Norges eldste kjente vaffeljern kan du se på Norsk Folkemuseum og det er fra 1685. Ordet vaffel kommer fra det nedertyske wafel som betyr vokskake. Rutemønsteret i vaflene minner om mønsteret i bienes vokskake.