Hjemmelaget pasta og brunostmousse. Kokkeskolen i Kristiansand er i gang!

Tolv ivrige ungdommer bruker vinterferien sin på å lage mat. I løpet av uka skal de innom Italia, Frankrike, England og Mexico. Blant annet.

– Mandag kjører vi fransk-norsk meny med moules frites med hjemmelaget aioli. Til dessert lager vi brunostmousse med bingebærsyltetøy og müsli. Alt er selvsagt hjemmelaget, forteller Nicolai Brenna Ertzeid, underviser ved Geitmyra.

Nicolai røper også deler av ukas meny. – Vi skal innom italia med hjemmelaget pasta med krabbesaus, vi skal bake brød og steke i den vedfyrte bakerovnen og spise med hjemmerøyka laks og egenprodusert kremost. På torsdag kjører vi meksikansk birria med kje og hjemmelaget tortillas, pico de gallo og sylta rødløk. Det blir fire dager med ren matglede, sier han begeistret.

Med seg på laget har han de to juniorkokkene Kajsa og Dariia. – Ungdommene er kjempeflinke og skikkelig gode forbilder for alle barna som kommer til oss, avslutter han.

Blåskjell er populært på Geitmyra
Birria-taco lages med geitekjøtt. Også her på Geitmyra.

Om kokkeskolen

Geitmyras kokkeskole er et gratis matlagingskurs for ungdom i skolens ferier. På kurset lager vi mat sammen, lærer kutteteknikk, tilberedningsmetoder, hygiene på kjøkkenet og tilberede næringsrike og bærekraftige vegetariske matretter fra hele verden. Hver kursdag avsluttes med et felles måltid og med samtaler om bærekraft og gode matvalg. Geitmyras erfarne kursholdere står for utvikling og gjennomføring sammen med Geitmyras Juniorkokker som assistenter.

Om juniorkokkene

I Kristiansand jobber det 6 juniorkokker våren 2024. De får ulike oppdrag på forskjellige interne og eksterne arrangementer, er med på Geitmyras Etter skoletid, feriekokkeskole og tar cateringoppdrag (kontakt helene@geitmyra.nofor mer informasjon om cateringoppdrag).

Rekruttering til Juniorkokk på Geitmyra Kristiansand skjer via utlysninger, etter deltakelse på kokkeskolen eller i samarbeid med skoler eller fritidsklubber.