– Utrolig kjekt å servere vår mat til så mange flotte barn! Restaurant Under feat. juniorkokkene fra Geitmyra

– Har dere booka bord? Juniorkokken Benjamin ser opp på gjengen som har stilt seg i kø. Alt er i orden og barna blir vist inn i restauranten. På menyen står det kaldrøyka sei fra Kristiansand og breiflabbhalv med blomkål, selleripuré, brokkolini og sellerirotsmørsaus.

Inne står kjøkkensjefen på restaurant Under, Bernt Sætre, sønnen Johan Sætre-Hansen og kjøkkensjefen for Underss testkjøkken, Arnold Egeli, og legger opp forretten. Alle barna setter seg rundt kjøkkenbordet og får presentert forretten. Seien pensles med eplesaus og serveres med stekt løk. – Det er lov å si at det er litt rart, sier Bernt. Men de fleste synes det er skikkelig godt.

Bernt Sætre og sønnen Johan Sætre-Hansen legger opp forretten

Bernt Sætre og sønnen Johan Sætre-Hansen legger opp forretten

Juniorkokkene Lotta og Benjamin har mye å gjøre. Det er hele seks bordsettinger i løpet av de tre timene sjømatfesten på Geitmyra varer. – Men det er gøy også. Det er ikke så mange restauranter der alle gjestene er mellom 3 og 12 år, smiler Benjamin.

Barnas restaurant på Geitmyra

– Kan jeg få mer?

Etter forretten blir barna vist til bordet der de skal sitte. Det er dekket opp med hvite duker og stearinlys. Breiflabbhalene faller i smak. En liten jente ser opp på storesøsteren sin: – Kan jeg spise din posjon også? Barna synes det er skikkelig stas at den eksklusive restaurantopplevelse bare er for barna. – Det er urettferdig, ler en pappa.

Bernt er også fornøyd med dagens restaurant: – Det er utrolig kjekt for oss på Under å få være med på en så fantastisk fest og servere vår mat til så mange flotte barn. Vi storkoste oss!

Barnas restaurant på Geitmyra

Små smaksløker

Breiflabb på Geitmyr a

Breiflabbhaler på menyen

Mona EkRestaurant Under