Bønnebab

Fargerik, frisk, sprø og med mye protein fra bønner og linser. Dette er en vegetariske utgave av kebaben og en favoritt på Geitmyra. Server med frisk salat, hjemmelagde lomper og frisk yoghurtdressing.

 

Ingredienser

til 12 personer

  • 1 boks kikerter

  • 1 boks linser

  • 2 bokser røde bønner eller andre bønner

  • 1 agurk

  • 2 stangselleri

  • 4 gulrøtter

  • 2 hjertesalat eller annen salat

  • 2 paprika

  • 2 vårløk

  • 2 ss olivenolje

  • 2 ss sitronsaft

  • salt og pepper

 

Framgangsmåte

  1. Skyll bønnene og linsene i et dørslag under kaldt vann.

  2. Skyll alle grønnsakene.

  3. Kutt alle grønnsakene i små terninger.

  4. Bland grønnsaker, bønner og linser sammen i en stor bolle.

  5. Ha på olje, sitronsaft, salt og pepper og bland godt.

  6. Server i lompe med hjemmelaget kebabdressing.


 

Kebabdressing

Ingredienser

til 12 personer

  • 5 dl gresk yoghurt

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 ss ketchup

  • 1 ts ss tahini, smak til

  • 2 ts malt spisskummen

  • 1/2 ts chilipilver

Framgangsmåte

  1. Ha yoghurten i en bolle.

  2. Finhakk hvitløken.

  3. Bland alle ingrediensene i yoghurten.

  4. Smak til med salt, ekstra chili eller krydder.