– Å bruke ungdom til formidling er helt gull!

Juniorkokkene åpner drivhuset sammen med ordføreren

Juniorkokkene åpner drivhuset sammen med ordføreren

Når Geitmyra Ringsakers store drivhusfest går av stabelen, er det juniorkokkene som står for mye av formidlingen. – Jeg ønsker å bli bedre til å lage mat, sier Olai Mañon om sin aller første jobb.

– Drivhuset er vår nye undervisningsarena. Ungene skal være med å dyrke, høste og konservere og tilberede maten. Fra jord til bord, sier daglig leder Inger-Marie Lupton. Tretten spente juniorkokker er på plass når arrangementet går av stabelen. 

Nytt drivhus på Geitmyra Ringsaker

En ny læringarena på Ringsaker

Måtte det gro noe så gæli der inne!
— Anita Ihle Steen, ordfører ringsaker

Og juniorkokkene får virkelig svingt seg. Fra pizzabaking, til grilling av rådyr til nitrogenshow. Barna får smake på all verdens tomater, lage fruktspyd, smake på grønnsaksutstillingen, kjevle rosa pizzadeig og lage rosa og gule klappebrød. Barna lager også sine egne minidrivhus, lærer om livet i bikubene og får lage sin egen kakepynt av spiselige blomster. Å sykle sin egen solbærsmoothie er veldig populært. 

Etter 7 timer, 13 stasjoner, 600 besøkende, 550 minipizzaer, 500 klappebrød, 450 kopper gazpacho, hundrevis av mais, fruktspyd og honningis, kan juniorkokkene endelig ta seg en velfortjent pause. 

Her finner du oversikt over alle juniorkokkene på Geitmyra.

– Å bruke ungdom til formidling til barn, er helt gull. De har en helt annen måte å snakke med barna på, sier Inger-Marie. Hun er mektig imponert over innsatsen til de unge kokkene. – Vi er så glade og stolte for at vi har fått denne gjengen, som har selv har søkt på jobb, gått på intervju og nå er en del av gjengen her Geitmyra. De jobber beinhardt og er fantastiske folk. Det er også gøy at de lærer om bransjen før de må ta et valg i 10. klasse. Jeg håper dette får en positiv effekt for rekrutteringen til matbransjen. 

Tusen takk til Sparebankstiftelsen Hedemark for midler til drivhuset, til Ringsaker kommune, Furnes Allmenning, Tools Ringsaker, XL Bygg Ringsaker, Møllestad Vester,Hovelsrud Gård, Furnes Bygdekvinnelag, Brumunddal Birøkterlag, Lei en biolog, Geno, Hovelsrud Gård, Møllstad, og Harpviken Gård.

Og tusen takk til alle våre frivillige! Dere er også gull verdt!

Nitrogenshow er tøft!

Nitrogenshow er tøft!

Det bugner av grønt og folk på Geitmyra  Ringsaker

Det bugner av grønt og folk

Det bugner av grønt og folk på Ringsaker

Gule og røde klappebrød

Grillsjefene griller rådyr på Geitmyra

Grillsjefene

Honningis på menyen på Geitmyra

Honningis på menyen

Honningis på menyen på Geitmyra

Alt om dyrking.

Grønnsaksbonanza på Geitmyra

Grønnsaksbonanza

Fargefest på Geitmyra

Fargefest!