Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester

– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.

I forbindelse med arrangementet Mening, mat og mot lagde de unge kokkene 1200 potetlefser fylt med kylling fra Hovelsrud gård, løk fra Korsviken gård, poteter og beter fra Fokhol gård og rømme og yoghurt fra Alm Østre. – Ungdommen har laget kremet kyllinrilette med syltete rødbeter og pannestekt kyllingbryst med løk og smakstilsatt yoghurt. Dette er også en måte å vise fram alle de fantastiske produsentene vi har i regionen vår, forteller Inger-Marie.

Mening, mat og mot er et arrangment med fokus på matsikkerhet, forbrukermakt, lokale råvarer og et levende lokalsamfunn. – Vi ønsker å gi ungdommene kjennskap og kunnskap om alt det vi produserer i Innlandet. De må planlegge, smake, lage og servere. Vi vet at ungdom kan og vil. Vi har som mål å gi juniorkokkene bred erfaring og kunnskap om norsk matindustri og fremtidige yrkesretninger innen fagene, for å øke opptaket til matfag på videregående. Det handler også om hvem som skal produsere og lage maten vår i framtida, avslutter Inger-Marie.

 

 

Juniorkokkene på Geitmyra Ringsaker har gått på Kokkeskole for ungdom før de fikk tilbud om å jobbe med mat og formidling på Geitmyra Ringsaker. Er du interssert i mat og matlaging? Sjekk ut vårt kurs Kokkeskole for ungdom i vinterferien.