Belgfrukt er supermat!

Ulike type bønner! Sjekk de fargene.

Magisk mat!

10. februar hyller vi belgfrukten. Vi hyller puylinser, hestebønner og kikerter. Vi hyller belugalinser, kidneybønner og edamamebønner. Belgfrukt er en gavepakke. Det er knallgodt, supersunt, klimavennlig og rimelig. 

Hva med en velsmakende linsegryte eller en bønne- og linsesaus på pastaen? Bønnetaco og ertomole. Belgfrukt kan brukes på så utrolig mange måter. I smoothien. I sausen. Som pålegg eller bytt ut noe av kjøttet med bønner eller liser. 

Belgfrukter er fulle av viktige næringsstoffer, har lite fett og er en god kilde til proteiner. Og så holde de deg mett – lenge. De er rike på b-vitaminer, jern, kalsium, fosfor, sink og magnesium. De er en god kilde til folat og er rike på antioksidanter.

Belgfrukt er blant annet:

  • Grønne- og røde linser, puylinser, belugalinser 

  • Brune, sorte og hvite bønner 

  • Kidneybønner 

  • Hestebønner 

  • Kikerter 

  • Grønne erter 

  • Edamamebønner 

Borlottibønner fra Geitmyra

Borlottibønner. Se så vakre de er!

#bælgfrugternesdag 

I Danmark har Rådet for sund mad laget en stor kampanje som går av stabelen for andre år på rad. Med egne nettsider, undervisningsopplegg, materiell og oppskrifter oppfordrer de hele det danske folket å bli med på feiringen. Les mer om belgfruktkampanjen her. 

Rådet for sund mat har laget masse materiell i forbindelse med #bælgfrugternesdag

Rådet for sund mat har laget masse materiell i forbindelse med #bælgfrugternesdag

Hvad fuck er en bælgfrugt? 

I fjor fikk fire studenter i oppgave å fortelle danskene om de nye kostrådene. Her er resultatet. En nesten umulig sang å bli kvitt når du først har hørt den! 

Hvad fuck er en bælgfrugt.

Sjekk ut verdens morsomste belgfruktsanger.


Her er våre beste belgfruktoppskrifter