Geitmyras pannekaker

Her handler suksessen om konsistens! Skal pannekakene bli tynne, må nemlig røra være ganske tyntflytende. Skikkelig tynne pannekaker krever litt øving for å få til, men det er supert å øve seg på å lage dem tynnere og tynnere.

 

Ingredienser

til 4 personer

  • 40 g smør

  • 4 dl melk

  • 4 egg

  • 150 g hvetemel

  • ev. en klype salt

  • litt smør til steking

 

Grove pannekaker

Bytt ut halvparten av melet med sammalt hvete for å få grovere og mer mettende pannekaker.

 

Framgangsmåte

  1. Smelt smøret i en liten kjele på middels varme. Når alt smøret er flytende, tar du kjelen av kokeplata og har melk i kjelen, og deretter eggene. Visp blandingen godt sammen.

  2. Ha hvetemel og salt i en blandebolle. Spe melk- og eggeblandingen i det tørre litt etter litt mens du rører med vispen. Den ferdige blandingen skal være jevn og uten klumper – visp litt ekstra godt på slutten for å få til det. Dekk bollen, og la den stå og svelle i minst et kvarter.

  3. Sjekk konsistensen på røra før du begynner å steke: Den skal være omtrent like flytende som vaniljesaus, sånn at den renner ut og dekker hele stekepanna når du har en øse røre oppi. Visp inn litt ekstra melk hvis røra er for tjukk.

  4. Stek alle pannekakene etter tur, og lag en fin stabel på et serveringsfat. Øv deg

    gjerne på å snu pannekakene i lufta.

  5. Server med favorittsyltetøyet ditt, rømme eller noe annet du liker.

 
 
 

Turpannekaker

Nystekte pannekaker smaker ekstra godt på tur. Og det er ikke så veldig vanskelig lage. Lag røra ferdig hjemme og følg så disse tipsene.

  • Hell den ferdige røra over på en ren plastflaske eller termos.

  • Ta med røra, litt smør til steking i en liten boks/et glass, en liten stekepanne og en stekespade på tur.

  • Fyr opp bål eller tenn primusen.

  • Smelt litt smør i panna, hell så røra i stekepanna direkte fra flaska eller termosen.

  • Steker du pannekakene på bålet må du følge godt med på varmen og justere steking deretter.

  • Steker du på primus kan det ta litt lenger tid enn å steke pannekaker hjemme, men de er absolutt verdt å vente på.

  • Husk å ta med ønsket topping – syltetøy, rømme, bær og sukker, og nyt!