Tomatsuppe med linser

Tomatsuppe er manges favorittsuppe! Laget fra bunnen avblir den en vitaminbombe full av smak og grønnsaker. Vi har i røde linser for mer fylde, bedre konsistens og mer næring. Det gjør suppa ekstra mettende og god.

Ingredienser

til 6 personer

  • 2 ss nøytral olje

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 løk

  • 2 gulrøtter

  • 1 potet

  • 2 stilker stangselleri

  • 1 dl røde linser

  • 3 bokser hakkede tomater

  • 2 ss tomatpuré

  • ½ ss tørket oregano

  • 1 ts paprikapulver

  • ca. 1 liter vann

  • Salt og pepper

Utstyrsliste: Skjærebrett, kniv, rivjern, litermål, kjele, sleiv, spiseskje, teskje


Framgangsmåte

Tid: ca 45 min med barn, ca 30 min voksen

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

  2. Skyll grønnsakene godt.

  3. Riv gulrøttene på den grove siden av rivjernet, kutt potetene og stangsellerien i små terninger.

  4. Surr løk og hvitløk i gryta med litt olje til løken er blank og myk. Tilsett resten av grønnsakene samt linsene og la dem surre med i 2 minutter.

  5. Tilsett tomatpuréen og surr i ytterligere to minutter.

  6. Ha i tomater og smak til med salt og pepper.

  7. La suppa koke i ca 15 minutter.

  8. Kjør med stavmikser om du vil ha en glatt suppe.

Tips: Server suppa med hjemmelagde krutonger. Krutonger er en super måte å bruke opp gammelt brød på og gir ekstra krunsj til maten.

Krutonger

Krutonger kan brukes i salat, i pasta og suppe. Og de kan fryses ned. Det er veldig enkelt å lage – prøv deg fram med ulike urter og krydder. 

Framgangmåte:

  1. Skjær brødet i terninger.

  2. Vend dem i olje og det du måtte ønske av smak.

  3. Stek i ovnen i 15 minutter på 150 grader.