Tips til rimelig og digg meny

Bakte rotgrønnsaker!

Januar! Heldigvis finnes det råd for god, rimelig og bærekraftig mat. Her er våre beste tips.

  • Lag en plan for minst to uker av gangen, og hold dere til planen.

  • Handle kun én gang i uken på matbutikken. God planlegging = lurere tidsbruk. Spar både tid og penger.

  • Kjøp mat og tørrvarer i store kolli/kvanta der det er mulig. Mye billigere og vi sparer miljøet for emballasje.

  • Bruk råvarer i sesong. Det er mye billigere og bedre for kloden.

  • Invester i rene kryddere og fjern grillkrydder fra sortimentet. Det inneholder altfor mye salt.

  • Lag mest mulig fra bunnen av. Halv– og helfabrikata er dyrt.

  • Forbered så mye som mulig til neste dag. Tenk alltid to dager fremover.

  • Bruk grønnsaker som hovedingrediens.

  • Bruk mindre mengde pasta, mel og hvit ris. Det inneholder lite næring.

  • Bruk minst mulig kjøtt. Kjøtt er ressurskrevende, dyrt og lite bærekraftig. Bruk belgfrukt og fisk i stedet.

  • Bruk ren fisk – gjerne sei eller fisk som er i sesong. Det er rimelig og bærekraftig.

  • Bruk bønner og linser, gjerne tørre. Det er billigere og krever minder emballasje.

Fra heftet Juniorkokk i jobb – ansvarlig forbruk