– Når behovet for å dra forsvinner, da hører du til! Møt Kine Bekkengen

På kjøkkene på Geitmyra henger det lister. Kine Bekkengen krysser av etter hvert som oppgavene løses. Og det går fort. Alle spør Kine til råds og alle får svar. For Kine løser heller problemene, enn å lage dem. 

Kine har jobbet i restaurantbransjen helt frem til hun begynte på Geitmyra i 2018. Også her er lista lang. Fra kantine, småkjøkken, storkjøkken, sesongkjøkken, delikatesse til gourmetmat på Qatar Airways. – Fordi livet er for kort til ikke å prøve alt, sier hun. – Så kom det plutselig et barn som endret mye, og så kom det et til. Så da ble det Geitmyra, ler hun. – Mitt motto er nok sånn: Når behovet for å dra forsvinner, da hører du til! 

Min drømmejobb 

Kine snakker på ut- og innpust. – Jeg har alt for mye kjøkkenredskaper til det lille kjøkkenet jeg har. Jeg elsker å være ute å spise, alene, med venner og med familien. Jeg prøver å alltid ha en positiv innstilling, og tenker at det er bedre å løse problemer enn å lage de. Jeg blir glad langt inni sjela av gode MEP lister, nykokt kaffe og skikkelig rock, sier hun og skrur opp lyden på anlegget. 

På Geitmyra er Kine høyt og lavt. – Akkurat nå jobber jeg som prosjektleder for etablering av Geitmyra Tønsberg. Det er sinnsykt kult og inspirerende på alle mulige måter, sier hun. Men det er i undervisningen hun virkelig føler at hun er Geitmyra. – Å formidle mat til barn og unge – det er derfor jeg jobber her! Hver eneste dag får jeg lov til å gjøre det jeg mener er min drømmejobb. Den følelsen når et barn mestrer – om det er å finkutte, smake til eller piske majones – er magisk! 

Kine elsker å formidle. Og barna lar seg rive med.

Jeg brenner for å gi ungdom kunnskap om alle mulighetene en jobb i matbransjen gir. Det er så mye mer enn sene kvelder, sinte kjøkkensjefer og få muligheter.
— Kine Bekkengen

Kine brenner for skikkelig god mat og for at alle skal få muligheten til å føle mestring rundt matlaging og få gode matopplevelser. – Jeg vet at barn kan bare de får lov. Jeg brenner også for å gi ungdom kunnskap om alle mulighetene en jobb i matbransjen gir. Det er så mye mer enn sene kvelder, sinte kjøkkensjefer og få muligheter. Vi trenger neste generasjons matformidlere og det er vårt ansvar å sende stafettpinnen videre. 

Dustespørsmål 

Favorittmat? – Det er absolutt det verste spørsmålet jeg får, i tillegg til favorittkjøkkenredskap! Altså, jeg liker mat som er digg og mat som er minner. Og så liker jeg råvarer i sesong. Mat er kultur og mat er glede. Det er mammas smörgåstårta som alltid forbindes med fest og late kvelder, en god wiener rett fra thermos på tur, helbakt kveite strippet ned til kun gode smaker og en sinnsykt god hvitkittost (her er uttrykkene så sterke at red. har modifisert). Og så skal man aldri kimse av nypotet med smør og dill!  Men om du lurer på hva jeg alltid må ha hjemme så er det dijon, egg og smør. Ekte smør.

Grill det! 

Kines beste kjøkkentips er å grille. – Grill det. Alltid! Grillen fortjener så mye mer plass enn noen skarve måneder midt på sommeren. Grilla sitron er et must og gir virkelig smaksløkene en ny opplevelse. Prøv det! Og bruk litt salt i sjokoladedesserten. 

PÅ GEITMYRA

I denne spalten kan du bli litt bedre kjent med alle oss som jobber på Geitmyra og bli med inn på våre sentre i Oslo, Trondheim, Kristiansand og Ringsaker.



Følg oss på Instagram

Folka våreMona Ek