Skoleundervisning Kristiansand

 

Geitmyra Kristiansand ligger på Odderøya rett utenfor Kristiansand sentrum. Alle 6.-klassinger i Kristiansand kommune har mat- og helseundervisning på Geitmyra Kristiansand.

FOR HVEM: For skoleklasser i 6. trinn.

Hver mandag står det en gjeng spente og glade barn midt på fiskebrygga i Kristiansand. De skal ut og se, kjenne, smake og handle. Og så skal de inn på Geitmyras lokaler på Odderøya for å lage mat! 

Geitmyra Kristiansand ligger i fjæra på Odderøya og er best i landet på barn og sjømat. Matkulturen på Sørlandet har alltid basert seg på utstrakt bruk av sjømat, og her får barna bli med i fjæra, på fisketorget og lærer seg å bli kjent med – og glad i – fiske og sjømat. 

Matkultursenteret i Kristiansand skal være et fyrtårn og kompetansesenter for hele Sørlandet. Vi skal være et senter som styrker og tar regionens identitet, tradisjoner, historie og fremtid på alvor. Hos Geitmyra i Kristiansand får alle smake på Sørlandet – vi skal bygge identitet, spre matglede og matkultur!

Hvert år bruker mer enn 70 000 elever våre undervisningsopplegg – digitalt og fysisk. Med utgangspunkt i mat og helsefaget knytter vi dyrking og matlaging sammen med naturfag, historie, geografi, norsk og matematikk. Alle våre undervisningsopplegg er utarbeidet i henhold til Kunnskapsløftet (LK20) og læreplan i mat og helse. Vi dekker også kompetansemål innenfor andre fagområder, som for eksempel naturfag og matematikk. I tillegg til å trene på de grunnleggende ferdighetene (regning, lesing, skriving, digitale ferdigheter og muntlige ferdigheter), som er del av LK20, har vi fokus på samarbeid, samhold og matglede! 


Ukesundervisning på Geitmyra

I en hel uke fyller vi timeplanen til randen med kunnskap. Dette gjør vi med urter fra kjøkkenhagen, grønnsaker fra åkerlappen, fiskehode, lammebog og klorofyllpesto. Som forskere på tampen av gjennombrudd gransker elevene livet i komposten, i bikuben og i jorda. I én uke handler skoleundervisningen om det vi spiser, hvor det kommer fra og hva det gjør med oss, med kloden vår og hvordan valgene vi tar har konsekvenser.

Ukesundervisningen på Geitmyra er bygget rundt kompetansemålene i mat og helse og temaene varierer etter sesong. Om vinteren lærer vi om skreien og om høsten høster vi grønnsaker selv. Hele tiden sniker vi kunnskap om samfunnsfag, språk, naturfag, historie og matematikk inn i undervisningen. Når elevene måler og veier råvarene, når de utforsker reinsdyrhjertets anatomi og når de henter egg i hønsegården lærer de om de store sammenhengene i naturen gjennom egne erfaringer.

Klassene er fire eller to dager på Geitmyra Kristiansand, mandag til torsdag.

Bli med inn i UKESUNDERVISNING på Geitmyra.

Vi tilbyr ukesundervisning på: