Nytt fra Geitmyra
Det bobler av aktivitet på Geitmyra! Her kan du lese om alt det spennende vi finner på – fra nysgjerrige barn på oppdagelsesferd i kjøkkenhagen til smaksrike prosjekter og inspirerende gjester. Vi deler små og store høydepunkter fra hverdagen vår i Oslo, Ringsaker, Tønsberg og Kristiansand. Følg med for nyheter, historier og tips! Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev, så får du det rett i innboksen din.
– Villkveite er nesten bedre enn pizza!
Nærmere 700 små og store tok turen til Barnas spiselige gaveverksted på Geitmyra denne søndagen. I pizzaovnen ventet ikke pizza – men en hel villkveite.
Vil du være med å utvikle neste generasjon kokker?
Nå søker vi en entusiastisk og utviklingsorientert kjøkkensjef som skal gi ungdommen sin første jobberfaring.
De beste gavene - er spiselige!
Det finnes ikke noe bedre enn hjemmelagde, spiselige gaver. Her har vi samlet smakfulle oppskrifter som varmer hjertet og gleder ganen.
Jorda rundt med Geitmyra juniorkokker
– Om du har lyst på en skikkelig bra middag, servert med ungdommelig entusiasme, stolthet og brede smil, kan jeg varmt anbefale juniorkokkene. Det er en investering som smaker godt på alle måter – i mat, i ungdom, og i fremtiden, skriver Morten Borge, CEO i Ferd.
Her spirer kunnskap og bærekraft
Hvordan lærer ungdom å ta vare på både maten og naturen? I en ny masterstudie ser Kamilla Nygård nærmere på Geitmyras juniorgartnere – og hvordan de dyrker fram både kunnskap, mestring og bærekraft.
Spiselig kunnskap
Mat er ikke bare noe vi spiser. Det er selve grunnlaget for alt vi tenker, føler og gjør. Hver celle i kroppen er bygget av maten vi har spist. Likevel vet stadig færre hvordan man faktisk lager mat. – Det er merkelig at denne kunnskapen har blitt så mangelfull, sier Andreas Viestad i sitt TEDx-foredrag Culinary Literacy.
FOLKA VÅRE
Med lidenskap for mat og mennesker
Mathias er ny i Geitmyra-familien, men han er langt fra ny i matverdenen. Med bakgrunn som både kokk og næringsmiddelteknikker, er han perfekt i rollen som sjef for juniorkokkene og Etter skoletid i Tønsberg.
– Jeg ser fram til å komme inn i et miljø med så mye skaperkraft og formidlingsglede.
Inger Marie Lupton er ny daglig leder på Geitmyra Ringsaker.
– Jeg tror det er få steder som kan måle seg med det engasjementet som finnes her. Møt Mona Ek
– Her kan vi ikke skilte med lyse, moderne lokaler. Men vi kan skilte med at vi gir barna våre en mulighet til å lære seg å lage – og spise – skikkelig god mat.
– Jeg elsker krabber! Møt Nicolai Brenna Ertzeid
Utenfor Geitmyra Kristiansand står det en kjempekrabbe. Den har fått navnet Krabbolai, oppkalt etter Geitmyras største krabbeentusiast. – De største krabbene er havets rubiner, sier han entusiastisk.
– Når behovet for å dra forsvinner, da hører du til! Møt Kine Bekkengen
På kjøkkene på Geitmyra henger det lister. Kine Bekkengen krysser av etter hvert som oppgavene løses. Og det går fort. Alle spør Kine til råds og alle får svar. For Kine løser heller problemene, enn å lage dem.
Geitmyra Juniorkokker
www.geitmyrajuniorkokker.no
Vil du være med å utvikle neste generasjon kokker?
Nå søker vi en entusiastisk og utviklingsorientert kjøkkensjef som skal gi ungdommen sin første jobberfaring.
Smakfull feståpning i Mathallen
– Jeg husker følelsen da jeg fikk min første lønnsslipp. Hvis jeg ikke hadde vært juniorkokk, hadde jeg kanskje holdt på med dumme ting. Nå går jeg på Etterstad VGS og til høsten blir jeg kokkelæring. Nå åpner William Wiland (17) og de andre juniorkokkene egen restaurant og catering i mathallen.
– 10 minutter til servering! Juniorkokkenes store styrkeprøve
Marius (13) og Wilma (15) åpner østers som om de aldri skulle gjort annet denne solfylte og varme lørdagen i september. Om kort tid kommer det en gjeng med eksklusive gjester fra Oslos restaurantverden. Det er klart for juniorkokkenes debutlunsj.