Nytt fra Geitmyra
Det bobler av aktivitet på Geitmyra! Her kan du lese om alt det spennende vi finner på – fra nysgjerrige barn på oppdagelsesferd i kjøkkenhagen til smaksrike prosjekter og inspirerende gjester. Vi deler små og store høydepunkter fra hverdagen vår i Oslo, Ringsaker, Tønsberg og Kristiansand. Følg med for nyheter, historier og tips! Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev, så får du det rett i innboksen din.
Stilling ledig: Underviser og kursholder Kristiansand
Brenner du for mat og formidling? Vil du inspirere barn og ungdom til å ta gode matvalg? Har du matfaglig erfaring og elsker å formidle? Da kan du være den vi ser etter.
Søknadsfrist 21. oktober
Kunst i kjøkkenhagen
Den kule kunsten i Geitmyra kjøkkenhagen er laget av ungdom fra programmet Talent Sør på Knuden (Kristiansand kulturskole) i samarbeid med profesjonelle kunstnere. Kunsten lyser opp hagen og brukes i formidling og til læringsaktiviteter.
Matnyttig matte – søknadsfrist 10. oktober
Matnyttig matte er et undervisningsopplegg for 4. klasse hvor vi bruker kjøkkenet og matlagingen som utgangspunkt for praktisk matte.Søk her!
Snart klare for Tanzania
Da er vi klar for avreise! Eller nesten ihvertfall. Heldigvis har vi fortsatt tre hele dager til å ordne alt som gjenstår av pakking. Personlig begynner vi å bli ganske lei av ordet “pakke”. Pakke opp, pakke ned, pakke ut, pakke inn.
Jeg digger alt sammen!
Line (6) er på besøk hos Geitmyra på Nasjonalmuseet. – Sammen med juniorkokkene våre kan barna få kjenne, lukte og smake på det nordiske kjøkkenet, forteller Kine Bekkengen.
FOLKA VÅRE
– Å spise sammen er det beste krydderet! Møt Ida Johanne Christoffersen
Ida kjører traktor og har angorakaniner for å spinne sitt eget garn. Hun gleder seg over å lære nye ting og brenner for å gi andre gode opplevelser – som smakfulle matopplevelser. Og så har hun et godt mattips på lur.
Carinas beste tips for stressfri matlaging!
I Geitmyra Juniorkokkers lokaler i Mathallen står Carina Hultin Dahlman omringet av 12 superkonsentrerte ungdommer. Det er midt i pizzaleksjonen og forsamlinga er stille. For pizza er noe de liker godt.
– Nå klarer vi å nå mange flere barn og ungdom i hele Innlandet
Daglig leder for Geitmyra Ringsaker er entusiastisk.– Vi utvider Geitmyra-familien med en gartner, en prosjektkoordinator, en underviser og en matformidler. Med flere krefter på laget, får vi styrket de aktivitetene vi allerede har, samt at vi får muligheten til å skape nye prosjekter der vi kan ta med enda flere barn og ungdom på mat- og dyrkeaktiviteter, sier Inger-Marie Lupton.
Umami? Det har jeg aldri smakt før!
– Dette har jeg gledet meg til helt siden i fjor! Det er ikke første gang Line (8) er på Verdens Kuleste Dag. Å smake på forskjellige ting er et av høydepunktene hvert år når Sparebankstiftelsen DNB arrangerer fest for tusenvis av barn.
– Velkommen til drømmeland! Møt juniorkokk William Wiland
William står foran Geitmyra-skiltet og viser oss veien inn til gårdstunet. Siden 2020 har han vært en av juniorkokkenes ansikt utad. På TV, i avisen, på TikTok og på mange arrangementer rundt omkring i byen.
Geitmyra Juniorkokker
www.geitmyrajuniorkokker.no
Smakfull feståpning i Mathallen
– Jeg husker følelsen da jeg fikk min første lønnsslipp. Hvis jeg ikke hadde vært juniorkokk, hadde jeg kanskje holdt på med dumme ting. Nå går jeg på Etterstad VGS og til høsten blir jeg kokkelæring. Nå åpner William Wiland (17) og de andre juniorkokkene egen restaurant og catering i mathallen.
– 10 minutter til servering! Juniorkokkenes store styrkeprøve
Marius (13) og Wilma (15) åpner østers som om de aldri skulle gjort annet denne solfylte og varme lørdagen i september. Om kort tid kommer det en gjeng med eksklusive gjester fra Oslos restaurantverden. Det er klart for juniorkokkenes debutlunsj.
Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner restaurant i Mathallen
Det skorter ikke på ambisjoner når Geitmyra matkultursenter for barn tar ungdomssatsingen til nye høyder. Nå blir to Michelin-kokker en del av teamet som skal forme framtidas mattalenter.