Geitmyra matkultursenter for barn

Vår visjon: Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt!

Vi jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, de tørr å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

Årsrapport for 2016

Vår visjon i tre steg:

1. Så mange som mulig

  • Vi har undervisning hver dag i hele skoleåret. I tillegg har vi kurs for Aktivitetsskolen, Sommerskolen og barnehager. Slik når vi ut til bredt sammensatte grupper av barn og unge.
  • Vi vil at så mange barn og familier som mulig skal kunne være med på matlagingskursene våre på fritiden. Vi har derfor lav egenbetaling, samt mulighet for å søke om betalingsfritak.
  • Flere ganger i året fyller vi tunet med smaksopplevelser, aktiviteter og kunnskap, og inviterer til Åpen gård som er gratis for alle.
  • Undervisningen vår, materiell vi utvikler og erfaringene våre deler vi på nettet, og ved å ta i mot hospitanter, praktikanter og grupper til omvisning.  

2. Glade i mat

  • Vi vil at barna skal bli glade i mat som gjør dem godt. Maten må smake godt: Det er den beste motivasjonen for at de skal ønske å lage maten igjen senere.
  • Gode ferske råvarer, primært økologiske, og gjennomtestede oppskrifter er et godt utgangspunkt. Når dette toppes med det aller viktigste; barnas egen deltagelse i matlagingen, da blir det god mat!

3. Mat som gjør dem godt

  • I tillegg til å være god, må også maten gjøre barna godt. Barn og unge trenger sunn, god og variert mat for å vokse og utvikle seg, både fysisk og mentalt.
  • Vi utvikler gode oppskrifter og undervisningsopplegg basert på anbefalingene fra Helsedirektoratet
  • Sunn mat kan være så mangt – vi har valgt å lære barna å lage den som smaker fantastisk! Og når barna har laget maten selv vet de nøyaktig hva den består av, det er også godt å vite.

Geitmyra matkultursenter for barn

  • Åpnet i 2011, etter initiativ av Andreas Viestad.
  • Ikke-kommersiell stiftelse som driftes med tilskudd fra private og offentlige.
  • Ligger på Sagene, midt mellom øst og vest i Oslo.
  • Har tre undervisningskjøkken, høner på tunet, dyrkekasser, drivhus, varmkompost, insektshotell, lavvo, bakerovn, røykeovn, pedagogisk kjøkkenhage og stor parsell i skolehagen like ved.
  • Skoleundervisning for over 2 000 barn i Osloskolen hvert år.
  • Et nasjonalt kompetansesenter for matkultur for barn og produserer undervisningsmateriell som benyttes av skoler og barnehager over hele landet.
  • Tar imot hospitanter, praktikanter og engasjerer hvert år flere titalls frivillige til Geitmyra dyrkelag og Åpen gård-arrangementer.

Stiftelsens styre består av følgende personer:

Roger Solheim – Styreleder

Torger Ødegaard  – Styremedlem
Idun Leinaas – Styremedlem
Hilde Charlotte Solheim – Styremedlem
Frode Helgerud – Styremedlem
Trond Enger – Styremedlem