Geitmyras beste oppskrifter
På Geitmyra jobber vi for at matlaging skal være både gøy, lærerikt og smakfullt! Våre oppskrifter er utviklet med tanke på barn og unge – de er enkle å følge, basert på gode råvarer og fulle av spennende smaker.
Her finner du oppskrifter som passer til alt fra hverdagsmiddager til store fellesmåltider. Mange av dem er laget for å inspirere til bærekraftige valg, utforske nye råvarer og bruke opp det vi har tilgjengelig.
La barna få være med på matlagingen og oppdag hvor mye læring som ligger i å kutte grønnsaker, smake seg frem og lage mat.
Meld deg på vårt nyhetsbrev, og få oppskrifter rett i innboksen!
Lammekebab med herlig kormasaus
Saftig lammekebab med en godt krydret kormasaus, krydret ris og nystekt nanbrød – det blir ikke bedre enn det.
Hjemmelaget tilbehør til pølsa
Gode pølser blir enda bedre med skikkelig digg tilbehør. Lag din egen sennep, ketchup, råkost, syltet løk eller sprø topping – det er faktisk bare fantasien som setter grenser for hvor mye digg man kan ha på en pølse. Her er våre favoritter.
Bratwurst – en smaksbombe
Bratwurst er en tradisjonell tysk pølse som er lys i fargen og laget av svinekjøtt. Den har en fast konsistens og en rik, fyldig smak – perfekt å steke i pannen eller legge på grillen.
Himmelsk vaniljekrem
Den er fyldig, fløyelsmyk og smaker akkurat slik vaniljekrem skal – og den er overraskende enkel å lage.
Hvordan steke den perfekte omeletten?
Omelett på aller enkleste vis, med bare egg, et lite dryss salt og en klatt smør i stekepanna. Egget smaker så godt i seg selv at du trenger ikke mer.
Historiske byggmelslefser
Byggrynslapper smaker kjempegodt og gir energi som varer lenge. Servér med eplesyltetøy, blåbær eller det du liker av topping.
Lag ditt eget kryddersmør
På Geitmyra lager vi ofte vårt eget smør og barna synes det er skikkelig moro. Vi gjør det enkelt – med et syltetøyglass. Prøv selv!
Grønnkålchips – sunn og enkel snacks!
Lurer du på hvordan du kan få barna til å spise litt mer grønt? Prøv grønnkålchips. Og lag en stor porsjon – for dette går ned på høykant.
Geitmyras favorittmiddager
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
Kortreist og bærekraftig tacomeny
Tortillalefser
Tortillalefser er enkelt å lage og smaker mye bedre når du lager de selv. I denne oppskriften bruke vi hvetemel. Servér til fredagstacoen og nyt!
Yoghurt dressing med urter
En deilig og kjølende dressing med en smak av agurk og mynte passer perfekt til mat på sommeren eller som tilbehør til sterk mat. Yoghurt og andre melkeprodukter lindrer når man spiser sterk mat.
Sylta grønnsaker
Sylting er en gammel konserveringsmetode som forlenger matens holdbarhet – og gjør den enda bedre! På Geitmyra elsker vi å sylte rødløk og kål, men nesten alle grønnsaker, frukt og bær kan få nytt liv i en syltelake. Prøv dere frem og oppdag nye favoritter!
Frijoles Picantes – spicy bønnemos
Bønner er en bærebjelke i meksikansk matlaging og like vanlig i taco som kjøtt. Med sin fyldige smak og kremete konsistens blir bønnemosen ekstra smakfull med chili, hvitløk, fersk koriander og spisskummen.
Saftig pulled pork – enkelt og utrolig godt
Hode, skulder, kne og tå. Ja, du kan bruke hvilken som helst del av grisen til denne retten, men aller best blir den med kjøtt som er litt grovt og har fettmarmorering. Det er superenkelt å lage – bare la ovnen gjøre jobben!