Hjemmelaget kaviar

Juniorkokk Hamza serverer hjemmelaget kaviar

På Barnas store sjømatfest får barna smake til sin egen kaviar. Kaviarverkstedet er en av de mest populære stasjonene. De spiser den sammen med Geitmyras supergode knekkebrød. Her er oppskriften på kaviar!

INGREDIENSER (til 4-6 personer)

  • 200 gram kokt torskerogn

  • 3 ss matolje

  • 2-3 ss sitronsaft

  • 2 ss finhakket løk

  • ½ ts havsalt

  • Eventuelt litt hakket dill

FRAMGANGSMÅTE

  1. Rognen ligger inne i en tynn hinne, rognposen. Fjern denne hinnen.

  2. Legg rognen i en bolle og mos den med en gaffel.

  3. Ha i olje, sitronsaft, finhakket løk og salt.

  4. Rør godt rundt. Smak til om kaviaren trenger mer sitronsaft.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i maks 3-4 dager.

Opprskift på knekkebrød.