Ungdom serverte matglede til de minste
Ungdom serverte matglede til de minste
– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.
Read More
20 000 timer med matglede på ett år! Geitmyra Tønsberg fyller år.
20 000 timer med matglede på ett år!
– Vi har nådd ut til et forbløffende antall barn og ungdom på kort tid, sier en entusiastisk Bente Bugge-Erlingsen, leder av Geitmyra Tønsberg som nå fyller 1 år.
Read More
Åpen gård på Geitmyra
Åpen gård
Noe av det hyggeligste vi gjør på Geitmyra er å arrangere åpne familiedager! Da samler vi det vi kan av frivillige til å lage et svært arrangement som er åpent og gratis for alle.
Read More
Juniorkokkene på plass på Fæbrikstad
Juniorkokkene lager mat til Fæbrikstad
– Som menyen på et bikertreff, skrev Dagbladet om Fæbrikstads matservering i fjor. I år blir det andre boller og Geitmyras juniorkokker er noen av dem som skal stå for matserveringen denne helgen.
Read More
Bli frivillig på Geitmyra
Bli frivillig på Geitmyra
Å være frivillig på våre arrangementer er perfekt for deg som liker å jobbe med barn, som vil lære mer om Geitmyra-metoden, om matkultur og dyrking.
Read More
Bedre mat på SFO med Læringsrik mat
Bedre mat på SFO med Læringsrik mat
– Jeg føler virkelig at vi har fått alt vi trenger, og mer, for å fortsette, svarer en SFO-ansatt i Agder når Universitetet i Agder evaluerer prosjektet Læringsrik mat på SFO.
Read More
– Sammen gir vi neste generasjons kokker verdens beste start på arbeidslivet
– Sammen gir vi neste generasjons kokker verdens beste start på arbeidslivet
Geitmyra-stiftelsen og OsloKollega inngår et nytt samarbeid for å gi unge, matinteresserte mennesker uten arbeidserfaring en best mulig start på arbeidslivet.
Read More
Sennep – smaksfestplanten!
Sennep – smaksfestplanten
Sennep er i slekt med kål! Det kan du smake hvis du spiser et blad eller en blomst. Vi bruker sennep som krydder. I Nord-India brukes frøene også til å lage olje.
Read More
Snadderloff og politikk
Snadderloff og politikk i Arendal
I en knallblå matvogn med superflinke ungdom, rullet Geitmyra matkultursenter for barn inn på Arendalsuka for aller første gang. Og for en uke det ble!
Read More
Gulrotens superkrefter
Gulrotens superkrefter
Gulroten er ikke bare en næringsrik og allsidig grønnsak, den har også en rik historie og betydning i mange kulturer.
Read More
Arendalsuka – Geitmyras juniorkokker byr på sørlandsk gatemat
Arendalsuka – Geitmyras juniorkokker byr på sørlandsk gatemat
– Gatemat er ofte synonymt med mat fra andre land, men hvorfor ikke se til Norge? Snadderloffen er kortreist gatemat fra gatekjøkkener på Sørlandet. Her lager vi vår egen gourmetvri, forteller Helene Isaksen, daglig leder for Geitmyra Kristiansand.
Read More
Posjerte egg og hollandaise – mange voksne kan glede seg!
Posjerte egg og hollandaise – mange voksne kan glede seg!
Kokkeskolen i Mathallen er i gang! 12 ivrige ungdom bruker én uke av skoleferien til å lære seg emulsjon, posjering, nye smakskombinasjoner og arbeidsteknikker. Og få nye venner.
Read More
– Vi har åpent hver dag! Sommeren i Geitmyra besøksdrivhus
– Vi har åpent hver dag! Sommeren i Geitmyra besøksdrivhus
– Vi gleder oss til å få besøk av mange barn, sier Kine Bekkengen. I hele sommer blir det mat- og dyrkeaktiviteter. Og juniorgartnerne og -kokkene våre er på jobb hele sommeren. Velkommen inn!
Read More
– Dette er det beste jeg har smakt i Brumunddal
– Dette er det beste jeg har smakt i Brumunddal
De rundt 40 gjestene som tok turen til Geitmyra Ringsaker på lørdag var mektig imponert over hva de unge juniorkokkene hadde fått til.
Read More
Smak havet! Sommerskole på Geitmyra
Smak havet!
Sommerskole er lek og moro – og god mat. – Men vi sniker inn en hel del kunnskap. Temaet for sommerskolen er smak havet.
Read More
Tonn med mat til Tons of Rock – juniorkokkene leverer
Tonn med mat til Tons of Rock – juniorkokkene leverer
– Vi begynner med 5000 porsjoner, men jeg tipper vi må doble leveringen, sier Kine Bekkengen. Juniorkokkene fra Geitmyra bytter ut matte og naturfag med matlaging, salg og servering. Mange har sin aller første sommerjobb på festivalen.
Read More
Matagentenes store matfest
Matagentenes store matfest
– Dette er så gøy, jeg vil ikke at det skal ta slutt, smiler Astrid (9) mens hun serverer hjemmelagde fiskepinner. Hun og resten av matagentene strålte av stolthet da de viste frem sine kokkekunster.
Read More
Nabolagstreff i besøksdrivhuset
Nabolagsfest i besøksdrivhuset
– Endelig kan vi ta i mot mange barn og ungdom i denne oasen! Søndag var det klart for nabolagsinnrykk i Geitmyras nye besøksdrivhus.
Read More
William feat. Gaggan på Der peppern gror
William feat. Gaggan på Der peppern gror
– Dette er helt crazy! Geitmyras juniorkokk, William Wiland, er starstrucked når han skal stå på kjøkkenet sammen med en av verdens beste kokker, Gaggan Anand.
Read More
Geitmyra Tønsberg og Løkken blir pilegrimdestinasjon
Geitmyra Tønsberg blir pilegrimdestinasjon
Planlegger du å gå pilegrimsferd langs Tunsbergleden i år? Da er Geitmyra Tønsberg på Løkken et sted du går innom.
Read More