Arendalsuka – Geitmyras juniorkokker byr på sørlandsk gatemat
Arendalsuka – Geitmyras juniorkokker byr på sørlandsk gatemat
– Gatemat er ofte synonymt med mat fra andre land, men hvorfor ikke se til Norge? Snadderloffen er kortreist gatemat fra gatekjøkkener på Sørlandet. Her lager vi vår egen gourmetvri, forteller Helene Isaksen, daglig leder for Geitmyra Kristiansand.
Read More
Jordbærispinner med hvit sjokolade og kokos
Jordbærispinner med hvit sjokolade og kokos
Jorbær, kokos, lime og banan blandes sammen og gir en frisk og fruktig smak av sommer. Pynt med frysetørkede bær, revet kokos og smeltet sjokolade før servering.
Read More
Posjerte egg og hollandaise – mange voksne kan glede seg!
Posjerte egg og hollandaise – mange voksne kan glede seg!
Kokkeskolen i Mathallen er i gang! 12 ivrige ungdom bruker én uke av skoleferien til å lære seg emulsjon, posjering, nye smakskombinasjoner og arbeidsteknikker. Og få nye venner.
Read More
Dampede blåskjell med eplejuice
Blåskjell dampet i eplejuice
Det finnes utallige oppskrifter på blåskjell. Prøv denne med eplejuice og eplesidereddik. Supergodt!
Read More
Spiselige blomster – fest hver dag
Spiselige blomster – fest hver dag hele sommeren
Spiselige blomster er ikke bare nydelig og godt, de er også rike på næringsstoffer og antioksidanter. Bruk dem i salaten, på kaken, i suppen, i teen, i isbitene – ja, bruk dem til alt!
Read More
– Vi har åpent hver dag! Sommeren i Geitmyra besøksdrivhus
– Vi har åpent hver dag! Sommeren i Geitmyra besøksdrivhus
– Vi gleder oss til å få besøk av mange barn, sier Kine Bekkengen. I hele sommer blir det mat- og dyrkeaktiviteter. Og juniorgartnerne og -kokkene våre er på jobb hele sommeren. Velkommen inn!
Read More
– Dette er det beste jeg har smakt i Brumunddal
– Dette er det beste jeg har smakt i Brumunddal
De rundt 40 gjestene som tok turen til Geitmyra Ringsaker på lørdag var mektig imponert over hva de unge juniorkokkene hadde fått til.
Read More
Smak havet! Sommerskole på Geitmyra
Smak havet!
Sommerskole er lek og moro – og god mat. – Men vi sniker inn en hel del kunnskap. Temaet for sommerskolen er smak havet.
Read More
Tonn med mat til Tons of Rock – juniorkokkene leverer
Tonn med mat til Tons of Rock – juniorkokkene leverer
– Vi begynner med 5000 porsjoner, men jeg tipper vi må doble leveringen, sier Kine Bekkengen. Juniorkokkene fra Geitmyra bytter ut matte og naturfag med matlaging, salg og servering. Mange har sin aller første sommerjobb på festivalen.
Read More
Matagentenes store matfest
Matagentenes store matfest
– Dette er så gøy, jeg vil ikke at det skal ta slutt, smiler Astrid (9) mens hun serverer hjemmelagde fiskepinner. Hun og resten av matagentene strålte av stolthet da de viste frem sine kokkekunster.
Read More
Nabolagstreff i besøksdrivhuset
Nabolagsfest i besøksdrivhuset
– Endelig kan vi ta i mot mange barn og ungdom i denne oasen! Søndag var det klart for nabolagsinnrykk i Geitmyras nye besøksdrivhus.
Read More
William feat. Gaggan på Der peppern gror
William feat. Gaggan på Der peppern gror
– Dette er helt crazy! Geitmyras juniorkokk, William Wiland, er starstrucked når han skal stå på kjøkkenet sammen med en av verdens beste kokker, Gaggan Anand.
Read More
Geitmyra Tønsberg og Løkken blir pilegrimdestinasjon
Geitmyra Tønsberg blir pilegrimdestinasjon
Planlegger du å gå pilegrimsferd langs Tunsbergleden i år? Da er Geitmyra Tønsberg på Løkken et sted du går innom.
Read More
Den allsidige squashen
Den allsidige squashen
Squash kommer i mange forskjellige former, størrelser og farger. De to hovedtypene er sommer- og vintersquash.
Read More
Over 1500 spiste regnbuepizza og gikk kjebabløypa på Smak verden
Over 1500 spiste regnbuepizza og gikk kjebabløypa på Smak verden
– Jeg var litt nervøs dra klokka var 12 og det bøttregna. Men et kvarter senere strømmet det på og det ble en helt fantastisk dag, sier Helene Isaksen, daglig leder for Geitmyra Kristiansand.
Read More
– Nå klarer vi å nå mange flere barn og ungdom i hele Innlandet
– Nå klarer vi å nå mange flere barn og ungdom i hele Innlandet
Daglig leder for Geitmyra Ringsaker er entusiastisk.– Vi utvider Geitmyra-familien med en gartner, en prosjektkoordinator, en underviser og en matformidler. Med flere krefter på laget, får vi styrket de aktivitetene vi allerede har, samt at vi får muligheten til å skape nye prosjekter der vi kan ta med enda flere barn og ungdom på mat- og dyrkeaktiviteter, sier Inger-Marie Lupton.
Read More
Hvitløken – naturens superhelt!
Hvitløk – naturens superhelt!
Hvitløk er egentlig en lilje! Og et av verdens mest brukte krydder. Den har vært brukt i tusenvis av år både som mat og medisin.
Read More
Mathistoriegilde i Tønsberg
Mathistoriegilde i Tønsberg
– Mat er identitet. Mat er kultur. Mat er historie. I strålende solskinn åpnet Kine Bekkengen Mathistorisk fagforum på Geitmyra Tønsberg. Rundt gryta med en saus av ringe verdi står det arkeologer og forskere fra hele landet.
Read More
Dyrkeglede på SFO
Dyrkeglede på SFO
Borkedalen skole utvider Læringsrikmat-prosjektet til også å inkludere dyrkeaktiviteter for barna på SFO. Med hjelp fra Geitmyra Kristiansand får de nye læringsaktiviteter, samtidig som de forbedrer mattilbudet og øker matgleden og kunnskapen til elevene.
Read More
Matglede på Etter skoletid
Matglede på Etter skoletid
– Det er så mye godt vi har laget, jeg har egentlig likt alt, forteller Sofie (11). Sofie er én av 10 elever som deltar på Geitmyras Etter skoletid-tilbud i Kristiansand - en sosial møteplass for elever på 6.trinn, med fokus på matlaging og hyggelig samvær.
Read More