– Du kan lage bærekraftig, sunn og god mat selv, og det er ikke så vanskelig!
Ahmed er 17 år og er nyutdannet juniorkokk. Seks kurskvelder har han vært på kokkekurs på Geitmyra og lært å lage sunn og god mat fra bunnen av.
Read MoreAhmed er 17 år og er nyutdannet juniorkokk. Seks kurskvelder har han vært på kokkekurs på Geitmyra og lært å lage sunn og god mat fra bunnen av.
Read More– Jeg skulle ønske dette fantes da jeg var ung, sier Pia Sundnes. Hun jobber med kommunikasjon på Geitmyra og i dag er hun på plass for å dekke Morgendagens mat – en inspirasjonsdag for morgendagens matprodusenter.
Read MoreHar du tenkt på at mange av vekstene vi tenker på som ugress, egentlig er spiselige? Mange av de ville vekstene er gode å spise. Noen vekster er giftige. Når du plukker ville vekster er det viktig å være helt sikker på hva det er før du spiser.
Read More– De leverte ikke. De overleverte! Været hadde akkurat skrudd seg opp noen grader da Impact Startups gründerfest gikk av stabelen på Holmlia senter 30. april. Juniorkokkene fra Geitmyra sto klare med confitert kveite, asiatisk salat med kylling og bakte rødbeter med chevrekrem til overbegeistrede deltakere.
Read MoreDet finnes over 100 arter i solsikkefamilien som igjen tilhører kurvplantefamilien. Opprinnelig kommer de fra Nord-Amerika og den arten vi dyrker her, stammer fra Mexico. Den trives best med full sol og varm temperatur og krever mye vann og næring.
Read MoreKreativitet, bærekraft og overskuddsmat var hovedingrediensene da frivillige fra 14 organisasjoner deltok på kokkekurs med Geitmyra Tønsberg og Matsentralen Vestfold/Telemark. Kurset er et samarbeid med intensjon om å minske matsvinn og øke matgleden.
Read MoreEn smakfull og digg lasagne! Fin måte å bruke opp grønnsaker som er på «hell».
Read More– Å få denne prisen av Ringsaker kommune er en enorm anerkjennelse av det arbeidet vi gjør hver dag og den motiverer oss til å jobbe enda hardere, sier daglig leder, Inger-Marie Lupton.
Read MoreHvem skal bake brødene våre, beine ut bogen, dyrke maten, kverne kornet, lage pølsene, dekke bordet og flambere i framtida? Sammen med Utdanningsetaten, Restaurant og matfaglinja på Etterstad VGS og Lærlingekompaniet inviterer Geitmyra matkultursenter til inspirasjonsdager for å vise ulike yrkesvalg og karrieremuligheter.
Read MoreGeitmyras Juniorkokker AS er den nye satsingen til Geitmyra matkultursenter. Her lærer vi ungdom i alderen 14-18 år å lage mat, og gir dem deres første jobb. Nå søker vi en entusiastisk og erfaren kjøkkensjef til å inspirere og lære ungdom å lage mat, og som kan ta ungdommens matlaging til neste nivå.
Read More– Dette har jeg gledet meg til siden i fjor! Det er frivillighetsfest for Bydel Sagene og køen foran matstasjonen er lang. Mange av gjestene gleder seg til maten. For tredje år på rad er det juniorkokkene fra Sagene og Geitmyra som står for menyen, matlagingen og serveringen.
Read More– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Ellingsen.
Read More– Vi fikk servert posesuppe i mat og helse, sier Jacob. – Sa du fra til læreren? spør kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. – Nei, men jeg sier det til deg! Det er god stemning når barna på Geitmyra Kristiansand loser kunnskapsministeren gjennom læringsløypa der tverrfaglig undervisning står på blokka.
Read MoreGrønnkålen har vært dyrket i flere tusen år. I de siste årene har den seilt opp som en supergrønnsak – full av viktige næringsstoffer.
Read MoreSellerirot er fest og hverdag på én og samme tid. Den er fantastisk i rotmosen til søndagsmiddagen og i tirsdagssuppa.
Read MoreHar du noen gang tenkt over at mye av det vi kaller ugress, faktisk kan spises? I byen vokser det spiselige ville vekster nesten overalt – i veikanten, mellom asfaltsprekkene, på balkonger, i hager og i parker.
Read More– Hæ! Er det en verdensdag for egg også? Martin (13) tror ikke sine egne ører. Tidligere har vi vært gjennom belgfruktdagen, vegetardagen og gulrotdagen. Han lurer på hvorfor det ikke finnes en egen dag for surt godteri, sliders eller en saftig biff. Det gjør det sikkert, men jeg har ikke tenkt til å fortelle ham om det. Vi kan heller snakke litt om eggets fortreffelighet.
Read MoreHva er 70% av 400? Dette er en brødbakerteknikk som ikke krever oppskrift. Ekte bakere bruker ikke litermål. De veier råvarene. Til dette brødet bruker vi 400 gram mel og 70% hydrasjon. Ja, det tar litt tid. Men så blir det helt vilt bra!
Read More– Har dere booka bord? Juniorkokken Benjamin ser opp på gjengen som har stilt seg i kø. Alt er i orden og barna blir vist inn i restauranten. På menyen står det kaldrøyka sei fra Kristiansand og breiflabbhalv med blomkål, selleripuré, brokkolini og sellerirotsmørsaus.
Read MoreKlokka er 14.30 og på Løkken stormer en gjeng med 12-13 åringer inn døren til den gamle rederboligen. Det er torsdag og Etter skoletid på Geitmyra Tønsberg.
Read More