Tacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt for å lage din egen blanding – prøv deg fram med mengdene, eller suppler med andre krydder som fennikelfrø eller kanskje et lite dryss kanel for å utvikle din egen magiske mikstur!
Sylting er en gammel form for konservering og forlenger matens holdbarhet i tillegg til at det også løfter smaken. Rødløk og kål er en syltefavoritt her på Geitmyra, men så og si alle grønnsaker, frukt og bær kan syltes.
– Å spise sammen er det beste krydderet! Møt Ida Johanne Christoffersen
Ida kjører traktor og har angorakaniner for å spinne sitt eget garn. Hun gleder seg over å lære nye ting og brenner for å gi andre gode opplevelser – som smakfulle matopplevelser. Og så har hun et godt mattips på lur.
– Jeg husker følelsen da jeg fikk min første lønnsslipp. Hvis jeg ikke hadde vært juniorkokk, hadde jeg kanskje holdt på med dumme ting. Nå går jeg på Etterstad VGS og til høsten blir jeg kokkelæring. Nå åpner William Wiland (17) og de andre juniorkokkene egen restaurant og catering i mathallen.
Visste du at taco kan spores helt tilbake til aztekernes tid i Mexico? De brukte maistortillaer til å pakke inn mat som folk hadde med seg som niste – en slags ur-taco! Taco kom for første gang til Norge i 1965, men det var ikke før på 1990-tallet at det virkelig begynte å bli populært i norske hjem.
Over 4000 innom Geitmyra besøksdrivhus siden åpningen
– Vi er overveldet av den fantastiske responsen. Samtidig viser tallene at dette er et godt og etterlengtet tilbud til barn og ungdom i Oslo, sier Kine Bekkengen, prosjektleder for besøksdrivhuset.
– 80 kroner for en kaffe med melk og gresskar? Jeg så vantro på min datter. – Det der kan vi lage for 8 kroner, sa jeg skråsikkert. For hvor vanskelig kan det være?
Få nye venner og smak på nye ting! Bli med på Etter skoletid på Geitmyra
Hver tirsdag og torsdag inviterer vi 5.-7. klasse til aktiviteter i Geitmyra besøksdrivhus eller på Geitmyra gård. Har du lyst til å få nye venner, hjelpe våre flinke gartnere og smake nye smaker?
I Geitmyra Juniorkokkers lokaler i Mathallen står Carina Hultin Dahlman omringet av 12 superkonsentrerte ungdommer. Det er midt i pizzaleksjonen og forsamlinga er stille. For pizza er noe de liker godt.
Haneslakt på timeplanen – en leksjon i respekt og bærekraft
– Hvis vi skal spise kjøtt, må vi også forholde oss til at dyr må dø. På Geitmyra Ringsaker lærer barn om matens opprinnelse på en uvanlig måte - gjennom haneslakt. Hanen er fra Hovelsrud gård og bygdeslakter Cato Taalesen leder an i denne viktige leksjonen om liv, død og matproduksjon.
– 10 minutter til servering! Juniorkokkenes store styrkeprøve
Marius (13) og Wilma (15) åpner østers som om de aldri skulle gjort annet denne solfylte og varme lørdagen i september. Om kort tid kommer det en gjeng med eksklusive gjester fra Oslos restaurantverden. Det er klart for juniorkokkenes debutlunsj.
Michelin-kokker og Geitmyra-ungdom åpner restaurant i Mathallen
Det skorter ikke på ambisjoner når Geitmyra matkultursenter for barn tar ungdomssatsingen til nye høyder. Nå blir to Michelin-kokker en del av teamet som skal forme framtidas mattalenter.
– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.
– Vi har nådd ut til et forbløffende antall barn og ungdom på kort tid, sier en entusiastisk Bente Bugge-Erlingsen, leder av Geitmyra Tønsberg som nå fyller 1 år.
Hva er den beste måten å tilbringe høstferien på? Jo, ved å lage – og spise – fantastisk god mat sammen med andre ungdommer! Vi tar deg med på en kulinarisk reise rundt i verden, men med fokus på norske råvarer i sesong. Sjekk ut menyen vår og meld deg på!