Sei med kokos, soya og ingefær – smaksfest!

Sei med kokos, soya og ingefær – en enkel smaksfest!

Sei er en rimelig og bærekraftig fisk. Og så er den skikkelig god! Kokosmelk, soya og ingefær gir denne retten en nydelig dybde og smak. Når alt tilberedes i én form, blir det både enkelt å lage og lett å servere – perfekt for travle dager!

Potetene i bunnen tilfører en velkjent, god smak og myk konsistens, mens råkosten på toppen gjør retten både frisk og fargerik.

Har du prøvd knutekål? Den er fortsatt ukjent for mange, men vi synes den smaker som en spennende blanding av pære, eple og kålrot, med en deilig sprø konsistens. Vis barna hvordan den ser ut hel før dere kutter den opp – det er gøy å utforske nye råvarer! Knutekål er faktisk ikke en rotgrønnsak, den delen vi spiser en faktisk en del av stengelen.

Ingredienser 

til 8 personer

  • 1 kg potet

  • 1, 25 kg seifilet

  • 1 pose spinat

  • 400 ml kokosmelk

  • 1 dl soyasaus

  • 2 lime, saften av

  • 1-2 stilker sitrongress

  • 5 cm ingefær

  • 3 fedd hvitløk

  • 500 g gulrot

  • 500 g kålrot

  • 1-2 knutekål

  • 1 bunt koriander

  • 1 bunt mynte

  • 2 ss sesamfrø

  • salt

  • pepper

  • olje

Framgangsmåte 

  1. Vask potetene og skjær dem i tynne skiver.

  2. Ha litt olje i langpanna og fordel  potetene, ha på litt salt og stek dem på 200 g i 15 min.

  3. Del seien i porsjonsstykker og legg til side.

  4. Finhakk ingefær, hvitløk og sitrongress og bland sammen med kokosmelk, soyasaus og limesaft.

  5. Når potetene er møre, ta ut langpanna og fordel først spinat så fisk jevnt, hell over sausen og stek i 10 minutter.

  6. Riv gulrot og kålrot mens fisken steker.

  7. Server retten med råkost og finhakka koriander på toppen, og  om man vil - knutekålbåter til

  8. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer soyasaus.

Knutekål smaker som en spennende blanding av pære, eple og kålrot

Knutekålbåter

Ingredienser

  • 2 knutekål

  • 1 lime, saften av

  • Sesamfrø

  • Koriander og mynte

Framgangsmåte

  1. Rist sesamfrø i en tørr panne til de blir gylne

  2. Skrell knutekålen og del den i jevnstore båter («eplebåter»)

  3. Skvis over limesaft

  4. Finhakk urtene og bland alle ingrediensene i en stor bolle

  5. Server en båt til hvert barn sammen med fiskeretten


Mona Eksjømat, fisk, kokos