Sei med kokos, soya og ingefær – smaksfest!
Sei er en rimelig og bærekraftig fisk. Og så er den skikkelig god! Kokosmelk, soya og ingefær gir denne retten en nydelig dybde og smak. Når alt tilberedes i én form, blir det både enkelt å lage og lett å servere – perfekt for travle dager!
Potetene i bunnen tilfører en velkjent, god smak og myk konsistens, mens råkosten på toppen gjør retten både frisk og fargerik.
Har du prøvd knutekål? Den er fortsatt ukjent for mange, men vi synes den smaker som en spennende blanding av pære, eple og kålrot, med en deilig sprø konsistens. Vis barna hvordan den ser ut hel før dere kutter den opp – det er gøy å utforske nye råvarer! Knutekål er faktisk ikke en rotgrønnsak, den delen vi spiser en faktisk en del av stengelen.
Ingredienser
til 8 personer
1 kg potet
1, 25 kg seifilet
1 pose spinat
400 ml kokosmelk
1 dl soyasaus
2 lime, saften av
1-2 stilker sitrongress
5 cm ingefær
3 fedd hvitløk
500 g gulrot
500 g kålrot
1-2 knutekål
1 bunt koriander
1 bunt mynte
2 ss sesamfrø
salt
pepper
olje
Framgangsmåte
Vask potetene og skjær dem i tynne skiver.
Ha litt olje i langpanna og fordel potetene, ha på litt salt og stek dem på 200 g i 15 min.
Del seien i porsjonsstykker og legg til side.
Finhakk ingefær, hvitløk og sitrongress og bland sammen med kokosmelk, soyasaus og limesaft.
Når potetene er møre, ta ut langpanna og fordel først spinat så fisk jevnt, hell over sausen og stek i 10 minutter.
Riv gulrot og kålrot mens fisken steker.
Server retten med råkost og finhakka koriander på toppen, og om man vil - knutekålbåter til
Smak til med salt, pepper og eventuelt mer soyasaus.
Knutekålbåter
Ingredienser
2 knutekål
1 lime, saften av
Sesamfrø
Koriander og mynte
Framgangsmåte
Rist sesamfrø i en tørr panne til de blir gylne
Skrell knutekålen og del den i jevnstore båter («eplebåter»)
Skvis over limesaft
Finhakk urtene og bland alle ingrediensene i en stor bolle
Server en båt til hvert barn sammen med fiskeretten