Geitmyra matkultursenter for barn
Om Geitmyra Oslo Kokkekurs & aktiviteter Undervisningstilbud Ungdomstilbud
Om Geitmyra Ringsaker Kokkekurs & aktiviteter Geitmyra felleshage Ungdomstilbud
Om Geitmyra Kristiansand Kokkekurs & aktiviteter Læringsrik mat på SFO Agder Geitmyra kjøkkenhage Ungdomstilbud
Om Geitmyra Tønsberg Kokkekurs & aktiviteter Ungdomstilbud
Geitmyra Juniorkokker – catering med mening
Nytt fra Geitmyra Inspirasjon til lærere Dyrking på Geitmyra Våre beste oppskrifter
Om Geitmyra Kontakt oss Våre ansatte Lyst til å støtte oss? Samarbeidspartnere Presse
About Geitmyra Our locations Our projects Contact us
Oslo Om Geitmyra Oslo Kokkekurs & aktiviteter Undervisningstilbud Ungdomstilbud Ringsaker Om Geitmyra Ringsaker Kokkekurs & aktiviteter Geitmyra felleshage Ungdomstilbud Kristiansand Om Geitmyra Kristiansand Kokkekurs & aktiviteter Læringsrik mat på SFO Agder Geitmyra kjøkkenhage Ungdomstilbud Tønsberg Om Geitmyra Tønsberg Kokkekurs & aktiviteter Ungdomstilbud Juniorkokker Geitmyra Juniorkokker – catering med mening Inspirasjon Nytt fra Geitmyra Inspirasjon til lærere Dyrking på Geitmyra Våre beste oppskrifter Om oss Om Geitmyra Kontakt oss Våre ansatte Lyst til å støtte oss? Samarbeidspartnere Presse English About Geitmyra Our locations Our projects Contact us
Geitmyra matkultursenter for barn
 

Blogg

Geitmyra matkultursenter for barn

592A0503.jpg
Slush med ville vekster
Slush med ville vekster

Slush med ville vekster

Her lager vi slush, men du kan også bruke saften til å lage ispinner eller drikke den iskald. Den raskeste måten å lage slush på er å blande saften med knust is. Her får du oppskrift på saft av bjørkekvister, granskudd, bærblader og lønneblomster.

Read More
Ville vekster, Oppskrifter, DyrketipsPia SundnesMarch 15, 2024ville vekster, oppskrifter, slush, bjørk, granskudd, saft, barnas smaksfestival
– Dette blir gøy! Strålende vårprogram på Geitmyra Ringsaker
– Dette blir gøy! Strålende vårprogram på Geitmyra Ringsaker

– Dette blir gøy! Strålende vårprogram på Geitmyra Ringsaker

– Vi er opptatt av å samarbeide med lokale krefter. Det er viktig for oss at vi er et bilde av det som produseres her, og at barna lærer seg verdien av kortreist mat. At de bare kan gå til bonden, sier Inger-Marie Lupton.

Read More
Mona EkMarch 12, 2024
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her! 
– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her! 

– Se på dette! Tenk at vi får betalt for å være her! 

Benjamin slår ut med armene når han ser all maten. – Ja, det er det verste. Eller beste, ler Peder. Juniorkokkene er på jobb på Geitmyra Ringsaker i vinterferien. 

Read More
Artikkel, Ungdom, Kokkeskole for ungdomMona EkMarch 1, 2024juniorkokk, Ringsaker, juniorkokk i jobb, juniorkokk ringsaker
Hjemmelaget pasta og brunostmousse. Kokkeskolen i Kristiansand er i gang!
Hjemmelaget pasta og brunostmousse. Kokkeskolen i Kristiansand er i gang!

Hjemmelaget pasta og brunostmousse. Kokkeskolen i Kristiansand er i gang!

Tolv ivrige ungdommer bruker vinterferien sin på å lage mat. I løpet av uka skal de innom Italia, Frankrike, England og Mexico. Blant annet.

Read More
Kokkeskole for ungdomMona EkFebruary 23, 2024kokkeskole vinterferie kristiansand
Den store fiskedagen på Geitmyra Tønsberg
Den store fiskedagen på Geitmyra Tønsberg

Den store fiskedagen på Geitmyra Tønsberg

18 ungdommer mellom 13 og 15 år og har satt av hele vinterferien til å lære seg nye kjøkkentriks i det gule huset ved foten av Slottsfjellet. De fleste har meldt seg på fordi de liker å lage mat. Men det er mye nytt å lære. 

Read More
Kokkeskole for ungdomMona EkFebruary 23, 2024Kokkeskole vinterferie
Dyrk spirer hele året!
Dyrk spirer hele året!

Visste du at du kan dyrke spirer hele året?

Det er ikke så mye som skal til. Geitmyras gartner, Mikkel, gir deg tips og triks til hvordan lykkes med spirer hjemme.

Read More
Dyrketips, ArtikkelPia SundnesFebruary 20, 2024dyrketips, spirer, video, artikkel, dyrketips vår
Den korte historien om pannekaka
Den korte historien om pannekaka

Den korte historien om pannekaka

Alle synes at pannekaker er digg mat! Kanskje det er verdens mest populære matrett? Overalt på jordkloden finnes det varianter av pannekaker. Noen er tynne som et papirark, mens andre er tjukke og mettende. Det er gøy å variere med forskjellige typer.

Read More
Artikkel, Barnas aller bestePia SundnesFebruary 12, 2024barnas aller beste kokebok, Kort historie pannekake
Blodpannekaker
Blodpannekaker

Blodpannekaker

I gamle dager var dette maten på den viktige slaktedagen om høsten, da grisen på gården skulle slaktes og bli mat til jul. Alle delene av grisen skulle bli mat, og blodet var en god matressurs som ikke kunne kastes.

Read More
OppskrifterPia SundnesFebruary 12, 2024blodpannekaker, pannekaker
Geitmyras pannekaker
Geitmyras pannekaker

Geitmyras pannekaker

Alle synes at pannekaker er digg mat og det er lite som slår en pannekake med rørte blåbær! Skal pannekakene bli tynne, må nemlig røra være ganske tyntflytende. Her handler suksessen om konsistens!

Read More
OppskrifterPia SundnesFebruary 9, 2024pannekaker, turmat, barnas aller beste kokebok, påskefrokost
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra

LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra

Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge. 

Read More
ArtikkelPia SundnesFebruary 8, 2024juniorkokk i jobb, Lindmo
Belgfrukt er supermat!
Belgfrukt er supermat!

Belgfrukt er supermat!

10. februar hyller vi belgfrukten. Vi hyller puylinser, hestebønner og kikerter. Vi hyller belugalinser, kidneybønner og edamamebønner. Belgfrukt er en gavepakke. Det er knallgodt, supersunt, klimavennlig og rimelig. 

Read More
ArtikkelMona EkFebruary 3, 2024belgfrukt, bønner, linser
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester

Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester

– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.

Read More
ArtikkelMona EkFebruary 2, 2024juniorkokk, Ringsaker, juniorkokk i jobb
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet

Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet

Ungdommene fra bydel Sagene imponerte med nye kombinasjoner av kjente og kjære smaker på sin eksamensmiddag. Fyldig tomatsuppe, fiskeburgere med hjemmelaget remulade og falafel i vaffel – det var stor variasjon i de ulike rettene som ble presentert.

Read More
Artikkel, Juniorkokk i jobbPia SundnesFebruary 1, 2024
Tomatsuppe med linser
Tomatsuppe med linser

Tomatsuppe med linser

Tomatsuppe er manges favorittsuppe! Laget fra bunnen avblir den en vitaminbombe full av smak og grønnsaker. Vi har i røde linser for mer fylde, bedre konsistens og mer næring. Det gjør suppa ekstra mettende og god.

Read More
Oppskrifter, Læringsrik mat i AgderPia SundnesFebruary 1, 2024tomatsuppe, tomat, suppe, oppskrift, Læringsrik mat i Agder, Oppskrifter - Læringsrik mat, suppe med grønnsaker
Falafel i vaffel
Falafel i vaffel

Falafel i vaffel

Med smak av Midtøsten er disse kikertbollene knasende gode og et supert vegetarisk alternativ til kjøttboller. De er ikke veldig vanskelige å lage, men man må huske å bløtlegge kikertene dagen før.

Read More
OppskrifterPia SundnesFebruary 1, 2024vaffel, falafel, belgfrukt
Grove vafler
Grove vafler

Grove vafler

Vaffel er godt og trenger ikke være usunt. I tillegg er en vaffelrøre super til å få brukt opp rester på: melrester, melk -, fløte- , rømme- eller yoghurtrester, frukt og grønnsaker. 

Read More
OppskrifterPia SundnesFebruary 1, 2024vaffel, oppskrifter, rester, baking
Det mest selvfølgelige kostrådet
Det mest selvfølgelige kostrådet

Det mest selvfølgelige kostrådet

Vi mennesker har brukt 10.000 år på å lære oss hva som er bra for oss å spise. Det bør også de nye kostrådene ta utgangspunkt i. 

Read More
ArtikkelMona EkJanuary 26, 2024barnas stemme
Fra juniorkokk på Geitmyra til kokk på Salome
Fra juniorkokk på Geitmyra til kokk på Salome

Fra juniorkokk på Geitmyra til kokk på Salome

– Tiden går veldig fort! William Wiland (17) har sin andre dag i praksis i den venetianske restauranten, Salome. 

Read More
Juniorkokk i jobbMona EkJanuary 24, 2024
Egg i skjærsilden
Egg i skjærsilden

Egg i skjærsilden

Denne oppskriften passer både som frokost, lunsj og middag og er en favoritt vi lager mye av både i undervisningen og på kurs her på Geitmyra.

Read More
OppskrifterPia SundnesJanuary 22, 2024oppskrifter, egg, frokost, middag, lunsj, mat fra undervisningen, skjærsilden
Gahkko
Gahkko

Gahkko

Smak på ordet gahkko. Det er samisk for brød og gahkko er små brød som er stekt i panne. De er laget av rug og hvete og passer like godt til middagen som til turmat.

Read More
OppskrifterPia SundnesJanuary 19, 2024oppskrifter, samisk, gahkko, brød, pita, mat fra undervisningen
Newer Older
Geitmyra matkultursenter for barn
2 Tåsenveien,
Oslo, Oslo, 0462,
Norway
post@geitmyra.no
Hours
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun

Information in English

Meld deg på vårt nyhetsbrev, så holder vi deg oppdatert på alt som skjer hos oss!

Geitmyra matkultursenter for barn
Oslo / Ringsaker / Kristiansand / Tønsberg / Geitmyra Juniorkokk / Kontakt oss

Vi bruker informasjonskapsler, les mer om personvern her.