Kunsten å sylte

Kunsten å sylte

Hva med å gi bort bærekraftige, vakre og smakfulle glass?  Glass med rubinrøde rødbeter, sukkertøyfargede polkabeter, solgule blomkålbuketter og smaragdgrønne agurker. Gaver som gleder både øyet og ganen.

Read More
Mona Ekkunsten å sylte
Tacoaften med Jonas Gahr Støre

Tacoaften med Jonas Gahr Støre

– Hvorfor er mat- og helseundervisningen på skolen så dårlig, Jonas? spør William Wiland (17) fra Sagene når statsminister Jonas Gahr Støre besøker Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. Sammen med ungdommene lager han taco mens de snakker om mestring, det å tjene egne penger og om samarbeid og vennskap mellom ungdom fra hele byen.

Read More
Hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder

Tacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt for å lage din egen blanding – prøv deg fram med mengdene, eller suppler med andre krydder som fennikelfrø eller kanskje et lite dryss kanel for å utvikle din egen magiske mikstur!

Read More
Geitmyra Juniorkokker – smakfull feståpning i Mathallen

Smakfull feståpning i Mathallen

– Jeg husker følelsen da jeg fikk min første lønnsslipp. Hvis jeg ikke hadde vært juniorkokk, hadde jeg kanskje holdt på med dumme ting. Nå går jeg på Etterstad VGS og til høsten blir jeg kokkelæring. Nå åpner William Wiland (17) og de andre juniorkokkene egen restaurant og catering i mathallen.

Read More
Høsttacofest på Geitmyra

Høsttacofest på Geitmyra

Visste du at taco kan spores helt tilbake til aztekernes tid i Mexico? De brukte maistortillaer til å pakke inn mat som folk hadde med seg som niste – en slags ur-taco! Taco kom for første gang til Norge i 1965, men det var ikke før på 1990-tallet at det virkelig begynte å bli populært i norske hjem.

Read More
Mona Ekhøsttacofest, oslo
Ungdom serverte matglede til de minste

Ungdom serverte matglede til de minste

– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.

Read More