Mer informasjon om Læringsrik mat

Læringsrik mat på AKS startet i Oslo i 2018 hvor 14 SFOer/AKS fikk kursing, veiledning og gjennomførte endringer som førte til stor økning i elevenes inntak av grønnsaker og fisk på AKS. (lenke med tall fra Oslo). Høsten 2021 tok prosjektet turen til Sørlandet hvor Geitmyra Kristiansand videreførte det som da fikk navnet Læringsrik mat på SFO- Agder. 

Prosjektet skal være med på å løfte SFO-maten. Målet er at alle SFO-barn skal spise god, sunn og nok mat, som er i tråd med kostrådene, hver dag. Prosjektet skal bidra til varige endringer som sikrer økt matkvalitet, mer involvering av barna i matlagingen, og et mattilbud skoleledelse, ansatte, barna og foreldrene er stolte av og fornøyde med.

Prosjektet er finansiert av Fylkeskommunen, Sørlandets kompetansefond, Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør og kommuner i Agder. I tillegg er Universitetet i Agder med på laget. UiA evaluerer Læringsrik mat underveis, og tar med seg erfaringene inn i et større forskningsprosjekt hvor de undersøker hva som skal til for å få til kostholdsendringer i samfunnet. SFO er en samfunnsinstitusjon der mange barn deltar, og hvor de får servert mat, det betyr at det er en viktig samfunnsmessig arena med tanke på kosthold.

Vi samarbeider med ulike kommuner i Agder hvor vi setter opp kursrekker for SFO-ansatte og matagenter, tilbyr veiledningsbesøk og arrangerer kurs på forespørsel.

Prosjektledere Læringsrik mat i Agder

Ingrid Dovland

ingrid.dovland@geitmyra.no

Silje Fossli

silje.fossli@geitmyra.no