Barnehagekurs på Geitmyra
Å få inn matglede tidlig er viktig – og også det å oppleve hvor maten kommer fra. Mat er et viktig og nyttig verktøy i en helhetlig tilnærming til barnas utvikling, slik rammeplanen beskriver. Gjennom medvirkning i matlaging styrker vi følelsen av tilhørighet og legger et grunnlag for livsmestring og god helse. Vi ønsker at kurset hos oss kan stimulere til varig endring i barnehagen. Vi har flere tilbud til både barn og voksne i barnehager.
Våre barnehagekurs
Høstefest for barnehager i Geitmyra skolehage
Noen voksne sier at barn ikke liker grønnsaker, men det er vel bare tull! Det finnes mange forskjellige grønnsaker, og vi vet at alle liker grønnsaker i en eller annen form eller farge. Grønnsaker er kult! De har sterke farger, god lukt og smak.
Vi ønsker å inspirere barnehagebarn og –ansatte til å spise og lage og mer sunn, god og spennende mat av sesongens knallgode grønnsaker. Dere får lære om hvordan grønnsaker spirer og vokser, dra opp grønnsaker fra åkeren, smake på grønnsaker dere høster selv og lære om kretsløpet i naturen. Etter kurset får dere med massevis av digge økologiske rotgrønnsaker og oppskrifter på Geitmyras knallgode grønnsakssupper til deres egen høstfest i barnehagen.
For: Max 18 barn + minimum 2 ansatte.
Hvor: Geitmyra Oslo - i Besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage
Viktig informasjon: Kurset varer i ca 90 minutter. Vi møtes ved Besøksdrivhuset i Geitmyra skolehager i Kierschowgate - ikke på Geitmyra gård. Kurset passer for storbarnsavdelingen (3-6 år) eller ta med førskolegruppen.
Høstekurs for barnehager er finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen Bien og Sparebankstiftelsen DNB.
Superdager for barnehager
Måltidene skal være et samlende høydepunkt og gi næring til aktive dager i barnehagen. Hos oss får barnehagen være med på å lage god mat fra bunnen, og får kjenne på at maten smaker best når man har vært med på å lage den selv.
Vi vet at barnehagebarn spiser nok frukt, men for lite fisk og grønnsaker. Det vil vi gjøre noe med – på en praktisk, morsom og lærerik måte. En av måtene er å ta barna mer med i matlagingen! På kurset vil dere få inspirasjon til hvordan dere kan gjøre dette, og dere vil få med dere Barnas aller beste kokebok - 80 favoritter fra Geitmyra tilbake til barnehagen.
Mat er et viktig og nyttig verktøy i en helhetlig tilnærming til barnas utvikling, slik rammeplanen beskriver. Gjennom medvirkning i matlaging styrker vi følelsen av tilhørighet og legger et grunnlag for livsmestring og god helse. Vi ønsker at kurset hos oss kan stimulere til varig endring i barnehagen.
For: Opp til 10 barnehagebarn 3-6 år + 2 barnehageansatte per kurs. Vi anbefaler å ta med førskolegruppen. Kurset varer i ca. 2 timer
Vi tilbyr for tiden ikke dette kurset.