Det fantastiske havet! Sommerskole uke 27
Yr sier ustabile værmasser, men for barna på Geitmyra sommerskole har det ingenting å si. Sammen skal de filetere, kokkelere, spise og stifte bekjentskap med havets mangfold og få nye venner.
Read MoreYr sier ustabile værmasser, men for barna på Geitmyra sommerskole har det ingenting å si. Sammen skal de filetere, kokkelere, spise og stifte bekjentskap med havets mangfold og få nye venner.
Read MoreHva kan dere gjøre med de små krabatene i bøtta? Lage verdens beste strandkrabbesuppe! Her er det bare å engasjere store og små med snøre!
Read MoreTomatsuppe er en av de enkleste suppene du kan lage – og en av beste! Trikset i oppskriften her er at vi bruker litt soltørket tomat. De har fått ligge og tørke ute i sola til de er rynkete og mørkerøde.
Read MorePå kjøkkene på Geitmyra henger det lister. Kine Bekkengen krysser av etter hvert som oppgavene løses. Og det går fort. Alle spør Kine til råds og alle får svar. For Kine løser heller problemene, enn å lage dem.
Read More– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.
Read MoreEn åpen, sosial møteplass sentrert rundt mat, gårdsliv, bærekraft og urban dyrking. Hver mandag fra 12. september til mandag 19.desember inviterer vi mat- og dyrkeinteresserte barn i alderen 10-13 til å komme på Geitmyra gård, Tåsenveien 2, for å høste, lukte, smake, koke, kutte, spise, gjøre, oppleve, sanse, sanke.
Read MoreStrandkrabbesuppe, hvaltaco og pico de gallo. Nei, dette er ikke fra menyen på en gourmetrestaurant. Det er sommerskole på Geitmyra Kristiansand.
Read MoreVed porten står en spent mamma og venter på sønnen sin. – Han liker nesten ingen ting, sier hun. Hun har sendt med ham en ekstra matpakke for å være på den sikre siden. Første uken med sommerskole på Geitmyra er i gang.
Read More– Geitmyra har etablert seg som en viktig arena for barn, sa landbruksminister Sandra Borch da hun og alle de nominerte til Embla Food Award besøkte Geitmyra matkultursenter.
Read MoreI en nedlagt militærbygning på Odderøya i Kristiansand står Helene Gjesteland med et fat med røkelaks som barna har speket og røyket selv. Konservering er noe av det de lærer mye om i ukesundevisninga på Geitmyra Kristiansand.
Read MoreHar du reist bort en langhelg og kommet hjem igjen til halvdøde planter? På en varm solskinnsdag kan blomsterpotter fort tørke om de ikke får vann.
Read MoreVann, vann, vann! Uten oss sliter grønnsaksplantene i solsteika. Her er tips for å få plantene til å overleve lengst mulig alene i ferien.
Read MoreNoe av det morsomste de som kommer til Geitmyra, får oppleve, er å lære å filetere fisk. Fordi de ulike fiskene har ulik form, er fremgangsmåten forskjellig fra fisk til fisk. Men det er ikke vanskelig. Alt du trenger, er en skarp kniv og litt øvelse.
Read More– Dette er en veldig inspirerende dag. Jeg kan ta så og si alt med meg tilbake til undervisningen, sier Silje. Hun underviser i mat og helse-faget og er på kurs på Geitmyra Credo i Trondheim.
Read MoreBrita jobber som nasjonal prosjektkoordinator på Geitmyra. Hun har en mastergrad i folkehelsevitenskap og lager matpakke til sine fire døtre hver dag. – For meg er det en stor kjærlighetserklæring å sørge for at jentene har et solid, styrkene måltid i skolesekken og i magen.
Read MoreDenne måten å lage iskrem på helt uten å bruke maskiner er blitt kjempepopulær. Det kule med denne metoden er at vi bruker salt og isbiter i et interessant fysikkeksperiment: Når saltet får isbitene til å tine kjempefort, overføres varmeenergien fra kremblandingen til vannet som smelter. Det gjør at kremblandingen blir iskald på bare noen få minutter.
Read MoreEr dere i Kristiansand i sommer? Hva med en smakstur på Odderøya? Her finnes det kjempemasse godt å smake på. Det er kult og nyttig å lære seg hvilke ville vekster som kan spises. Vi har plukket ut våre vårfavoritter. Disse er lette å kjenne igjen og gode på smak. Se hva dere kan finne og last ned smakskartet her.
Read MoreSelv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.
Read MoreDet gjelder samme slags regler for matlaging som for sjakk, fotball og dansing: Du må øve for å bli god. Og skal du gidde å øve på matlaging, må du ha det bra underveis og lage noe du liker å spise. Vi gir deg fire råd for å bli matspesialisten i vennekretsen.
Read MoreHvordan hadde skolelivet vært om du hadde hatt mat- og helseundervisning over hele timeplanen din? Skolekjøkkenet rommer nemlig alle fagene:biologi, kjemi, fysikk, matte, kultur-, samfunns- og livssynsfag, språk, historie og mer. Her kan vi kombinere teori og praksis, lære mye som er matnyttig for voksenlivet, og samtidig ha det gøy sammen med de andre!
Read More