4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.

Read More
– Barns rett til sunn og næringsrik mat er ikke luksus. Møt Brita Nummedal

– Barns rett til sunn og næringsrik mat er ikke luksus. Møt Brita Nummedal

Brita jobber som nasjonal prosjektkoordinator på Geitmyra. Hun har en mastergrad i folkehelsevitenskap og lager matpakke til sine fire døtre hver dag. – For meg er det en stor kjærlighetserklæring å sørge for at jentene har et solid, styrkene måltid i skolesekken og i magen.

Read More
Is-i-pose – kult triks for varme sommerdager!

Is-i-pose – kult triks for varme sommerdager!

Denne måten å lage iskrem på helt uten å bruke maskiner er blitt kjempepopulær. Det kule med denne metoden er at vi bruker salt og isbiter i et interessant fysikkeksperiment: Når saltet får isbitene til å tine kjempefort, overføres varmeenergien fra kremblandingen til vannet som smelter. Det gjør at kremblandingen blir iskald på bare noen få minutter.

Read More
Smak Odderøya i sommer

Smak Odderøya i sommer

Er dere i Kristiansand i sommer? Hva med en smakstur på Odderøya? Her finnes det kjempemasse godt å smake på. Det er kult og nyttig å lære seg hvilke ville vekster som kan spises. Vi har plukket ut våre vårfavoritter. Disse er lette å kjenne igjen og gode på smak. Se hva dere kan finne og last ned smakskartet her.

Read More
Matlaging er naturfag i praksis

Matlaging er naturfag i praksis

Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.

Read More
Matglede på Geitmyra!

Matglede på Geitmyra!

Hvordan hadde skolelivet vært om du hadde hatt mat- og helseundervisning over hele timeplanen din? Skolekjøkkenet rommer nemlig alle fagene:biologi, kjemi, fysikk, matte, kultur-, samfunns- og livssynsfag, språk, historie og mer. Her kan vi kombinere teori og praksis, lære mye som er matnyttig for voksenlivet, og samtidig ha det gøy sammen med de andre!

Read More