2021 på Geitmyra
Geitmyras årsrapport 2021
Geitmyra 10 år, Barnas aller beste kokebok, valgflesk, skoleundervisning, dyrking, smaking og matkurs for store og små - men flest små. Ta en titt på alt det morsomme, lærerike og smakfulle vi gjorde på våre sentre i 2021.
Read More
Hurtigkimchi
Hurtigkimchi
Kimchi er en koreansk syltet chili- og kålsalat, og alt som skal syltes skikkelig, må få tid til modning. Den tiden har vi ikke her, så vi gjør det like godt på bare 5 minutter. Det er ikke engang juksing, det er bare digg.
Read More
Ungdom som lager sunn og god mat til andre barn - det er jo helt fantastisk!
Ungdom som lager sunn og god mat til andre barn - det er jo helt fantastisk!
– Sjekk ut denne eggeplommen, den er helt perfekt skilt. Vet du hva trikset er? spør Mie (16) Hun har akkurat skilt eggeplommen fra hviten og er i gang med å lage majones.
Read More
Okonomiyaki – japansk pannekake
Okonomiyaki – japansk pannekake
Okonomiyaki er en japansk pannekake med finsnittet kål og revet gulrot. På Geitmyra serverer vi den med hurtigkimchi, hoisinsaus, majones og pynter med litt ristet sesamfrø og vårløk på toppen.
Read More
Matfest med 60 meter pølse, 100 kilo mel og 40 kilo poteter
Matfest med 60 meter pølse, 100 kilo mel og 40 kilo poteter
– Vi hadde en helt fabelaktig dag med strålende sol og rundt 1000 besøkende på SMAK VERDEN på Geitmyra, forteller prosjektleder Nora Rønnevig.
Read More
Ukrainsk matfest på Geitmyra
Ukrainsk matfest på Geitmyra
150 liter rødbetsuppe, 1600 syrniki og 1000 varinyki. Barn og voksne koste seg i sola på Geitmyra matkultursenter for barn da Geitmyra, Suppe(r)kraft, Redd Barna og Kirkens bymisjon inviterte til SMAK Ukraina.
Read More
Hirsegrøt med kokosmelk
Hirsegrøt med kokosmelk
Hirsegrøt er en grøt som lett kan varieres i konsistens, og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern. En grøt som passer hele familien.
Read More
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik
Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt.
Read More
Er vi en sjømatnasjon, Bjørnar Skjæran?
Er vi en sjømatnasjon, Bjørnar Skjæran?
Kan Norge fortsette å kalle seg en sjømatnasjon hvis vi ikke får nye generasjoner til å spise fisk, spør Andreas Viestad, grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.
Read More
Vi trenger nye generasjoner som spiser – og liker – sjømat
Vi trenger nye generasjoner som spiser – og liker – fisk
– Klippfisk er skikkelig sexy, sier en av ungdommene fra Vestre Aker. Han lager lunsj på Geitmyra sammen med fiskeriminister Bjørnar Skjæran. Her har sjømat vært en viktig del av undervisningen siden 2011 og barn og ungdom lærer å tilberede – og elske – sjømat.
Read More
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe
Hver lørdag står russere og ukrainere sammen på kjøkkenet på Geitmyra for å lage den ukrainske rødbetsuppen borsjtsj til ukraninske flyktninger. – Vi lager og serverer hjemmelaget mat til de som trenger og savner det mest, forteller Vladislav Kazanskiy som startet Suppe(r)kraft, etter inspirasjon og oppfordring fra to ukrainere i Norge.
Read More
Kunnskapsministeren med gresshopper, belgfrukt og mat- og helse på menyen
Kunnskapsministeren med gresshopper, belgfrukt og mat- og helse på menyen
– Tonje, kan vi ta en selfie? Klasse 6C fra Bøler skole er ivrige når kunnskapsminister Tonje Brenna besøker Geitmyra matkultursenter for barn. Belgfrukt, gresshoppe og kje står på menyen når temaet er bærekraftige proteinkilder.
Read More
Fisk i pakke
Fisk i pakke
Dette er en veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt. Ofte en favoritt for dem som ikke er så glad i fisk ellers. Om du vil, kan du gjøre pakka ferdig hjemme på kjøkkenet, og så varme den opp ved bålet eller på grillen og spise den ute i det fri.
Read More
Åpent hus, åpent kjøkken og god plass rundt bordet!
Åpent hus, åpent kjøkken og god plass rundt bordet!
Åpent på Geitmyra Ringsaker: – En suksess! Barn- og ungdom elsker å lage mat sammen, forteller Greg Rolak som over åtte kurskvelder har lært dem å lage alt fra sushi til tapas og hjemmelaget ravioli.
Read More
Tre fargerike smoothier
Tre fargerike smoothier
Smoothie kan like gjerne være frokost som et godt mellommåltid. Uansett er det veldig enkelt å lage: To frukter og tre grønnsaker oppi blenderen, og du får både vitaminer, fiber og godt humør tilbake.
Read More
Juniorkokkene lagde festmat for Bydel Sagene
Juniorkokkene lager festmat
Det er ikke få grønnsaker som skal kuttes når det skal lages mat til 160 mennesker, men de fem gutta fra Sagene er ivrige denne ettermiddagen. Det er rene kvelden før kvelden-stemning på kjøkkenet på Geitmyra og musikken står på fullt. Juniorkokkene fra Sagene forbereder seg til å servere 160 frivillige på Cosmopolite Scene.
Read More
Sommerskole på Geitmyra
Sommerskole på Geitmyra
Påmeldingen til Sommerskolen Oslo er åpen. Nå kan du melde barna på Det fantastiske havet - årets sommerskole på Geitmyra. 70 prosent av jordens overflate er dekket av hav, og det er vårt største matfat. Sammen skal vi filetere, kokkelere, spise og stifte bekjentskap med havets mangfold. Husk å melde på innen 8.april.
Read More
Geitmyras prim
Geitmyras prim
Prim er gamledagers godteri, rett og slett en slags karamell som er laget av sukkeret i melka. Etter at vi har sil av yoghurten til osten, sitter vi igjen med myse. Når vi koker mysen, fordamper vannet og melkesukkeret begynner å karamellisere seg.
Read More
Geitmyras kremost
Geitmyras kremost
Det er mulig å lage mange typer ost hjemme. På Geitmyra lager vi kremost av yoghurten og tilsetter det vi måtte ønske av smak. Det er gøy å smake til. La barna teste ut forskjellige varianter.
Read More
Yoghurt
Yoghurt
Melkesyrebakteriene Lactobacillis bulgaricus og Streptococcus thermophilus spiser melkesukker og lager et surt miljø i melka, så skadelige bakterier ikke trives. Det øker holdbarheten. I tillegg smaker det godt og er bra for magen.
Read More