Enda flere – men fortsatt mange igjen!
Enda flere – men fortsatt mange igjen!
Geitmyra blir 11 år i september. Det har vært elleve år med rivende utvikling. Fra oppstarten på Geitmyra i Oslo med ett klasserom – til to – til etableringen av nye sentre i Ringsaker, Kristiansand og Trondheim. En engasjert gjeng jobber hver dag for at barna våre skal få muligheten til å lage – og spise – god mat som gjør godt.
Read More
Pizza
Pizza
Pizza er vel egentlig bare et flatt brød med noe godt på toppen? Men vi må knekke en kode: Hvordan lage en tynn og sprø pizzadeig på en enkel måte, men uten å bruke en blande- og eltemaskin? Det er ikke vanskelig, se her.
Read More
Det fantastiske havet! Sommerskoleblues på Geitmyra Kristiansand
Det fantastiske havet! Oppskrifter fra sommerskolen i Kristiansand.
Strandkrabbesuppe, hvaltaco og pico de gallo. Nei, dette er ikke fra menyen på en gourmetrestaurant. Det er siste uke med sommerskole på Geitmyra Kristiansand.
Read More
Det fantastiske havet – sommerskoleblues på Geitmyra
Det fantastiske havet – sommerskoleblues på Geitmyra
– Først smakte det søtt, så salt, så en litt underlig smak. Kanskje det er det som er umami? Etter en lang ferie er det klart for den siste uken på sommerskolen her på Geitmyra. Bringebærene er på hell, men grønnsakshagen strutter. Rundt 100 barn har brukt en uke av sommerferien sin til å veie, måle, bake, koke, steke og smake. Og de har spist fisk – hver dag! Her finner dere alle oppskriftene fra ukas meny.
Read More
Geitmyras herlige hvaltaco!
Geitmyras herlige hvaltaco!
Alle elsker fredagstaco og mange lager den samme varianten hver uke. Men hvorfor ikke lage den med hval?
Read More
Bakt makrell med nypoteter og agurksalat
Bakt makrell med nypoteter og agurksalat
Makrell er selve smaken av sommer på sørlandet. Vi synes den er best på den tradisjonelle måten, med kokte nypoteter, rømme og agurksalat. Makrellen får en ekstra piff om den toppes med nyplukkede gjøksyreblader - syrlig og friskt balanserer smaken av den fete makrellen.
Read More
Curry med sjømat
Geitmyras knallgode curry med sjømat
Dette er en enkel og supergod fiskecurry. ll slags fisk og skalldyr kan puttes i denne curryen. Den blir bare bedre av det. Sjømaten kan også byttes ut med bare grønnsaker.
Read More
Geitmyras sommerskolebuffet
Geitmyras sommerskolebuffet
Alle barn elsker buffet. Å få lov til å velge, smake og forsyne seg på nytt. Og på nytt. På sommerskolen lager vi buffet på torsdager. Da har barna forberedt seg hele uka med å speke, bake og riste. Her er barnas sommerbuffet!
Read More
Rød fiskesuppe med blåskjell, knekkebrød og klorofyllpesto
Rød fiskesuppe med blåskjell, knekkebrød og klorofyllpesto
Deilig suppe med hjemmelaget knekkebrød! Tilsett masse grønnsaker og tomat, eller en skvett fløte. Variasjonsmulighetene er uendelige.
Read More
Grilla makrell og sommergrønnsaker
Grilla makrell og sommergrønnsaker
Ingenting sier mer sommer enn grilla makrell med sommergrønnsaker! Prøv det med en deilig yoghurtdressing til.
Read More
Urtestekt fisk, bakte sommergrønnsaker, tomat- og rødløksalat
Urtestekt fisk, bakte sommergrønnsaker, tomat- og rødløksalat
God, fersk fisk blir enda bedre med friske urter. All fisk kan stekes, og urter kan du nesten ikke bruke for mye av. Noen urter passer bedre til fisk enn andre, så her må du prøve deg frem og finne din favoritt.
Read More
Brød uten elting? Nesten for godt til å være sant.
Brød uten elting? Nesten for godt til å være sant.
Men det er godt. Og sant. Gjær er levende sopp. Den trenger mat, vann og oksygen for å leve. I en deig får den stivelsen fra melet. Gjæret puster ut gass og gassen gjør at deigen hever seg. Det beste og saftigste brødet får vi ved å bruke lite gjær og heller la deigen få ekstra tid til å heve. En deig som står lenge, trenger mindre arbeid i form av knaing og elting.
Read More
Bacalao
Bacalao
Klippfisk har vi eksportert siden 1400-tallet, men det var ikke før på 1800-tallet spanske sjømenn og handelsfolk introduserte oss for retten vi i Norge kaller bacalao. Og en stor takk skal spanjolene ha! Salt fisk, kokt sammen med søte tomater, løk, grillet paprika, chili og potet smaker himmelsk.
Read More
Phở med fisk og skalldyr
Phở med fisk og skalldyr
Phở [uttales fuh] er nasjonalretten i Vietnam. En smakfull, aromatisk og næringsrik buljongsuppe med risnudler og grønnsaker.
Read More
Havregrøt med kokos
Havregrøt med kokos
Havregrøt er en snarkokt grøt som kan smaksettes i et utall av retninger. Her har vi tilsatt kokosmasse som både gir mye smak, og god metthet da kokos inneholder mye fett og mye fiber.
Read More
Kokossei med råkost og knutekålbåter
Kokossei med råkost og knutekålbåter
Kokosmelk, soya og ingefær gir en herlig smakfull rett. Når alt tilberedes i samme form er det også en enkel måte å servere fisk på. Potetene i bunnen har en velkjent smak og tekstur og råkosten på toppen gjør retten frisk og fargerik.
Read More
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
På Geitmyra har sjømat vært en viktig del av vår spiselige undervisning siden vi åpnet i 2011. Hos oss lærer barna å tilberede – og elske – sjømat. Her har vi samlet barnas aller beste sjømatoppskrifter.
Read More
Geitmyras fiskekaker
Geitmyras fiskekaker
På Geitmyra digger vi de klassiske sørlandske med ingefær, revet muskatnøtt og urter fra kjøkkenhagen.
Read More
Klippfiskgrateng
Klippfiskgrateng
Dette er en ekte Geitmyra-spesialitet: Vi har utviklet vår helt egen morsomme måte å lage klippfisk på. Du kan også bruke vanlig fersk fisk i denne gratengen, i stedet for klippfisk.
Read More
Gulrotsuppe med appelsin
Gulrotsuppe med appelsin
Gulroten kommer fra Afghanistan og er en viktig kulturplante over hele verden. Den kan brukes i utallige ulike retter da den er like god å spise både rå, kokt eller bakt i ovn, og brukes derfor i alt fra supper til kaker.
Read More