Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn inviterer alle barn og familier i Innlandet til
Åpen Gård - Mat som varer - en smak av fortid, nåtid og framtid
Lørdag 18. oktober kl: 11:00 - 15:00
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Hvordan holdt vi maten fersk før vi fikk kjøleskap og fryser? Konservering har vært en livsnødvendig tradisjon i generasjoner. Sylting, tørking, fermentering og røyking handler ikke bare om å få maten til å vare – men også om å ta vare på smaken, naturen og historien vår.
Før i tida var det nødvendig for å overleve vinteren. I dag er det en måte å tenke bærekraftig på, bruke opp det vi har – og kjenne stolthet over maten vi lager selv.
På Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn jobber vi med dette hver dag – og nå inviterer vi deg til å bli med! Vi skreller, kutter, salter og smaker. Og underveis lærer vi hvordan konservering kan være både gøy, sunt og godt – for oss og for kloden.
Velkommen til en dag fylt med praktisk læring, nye smaker og ekte matglede!
Alder: 3–100 år
Tidspunkt: kl. 12.00–15.00
Pris: Gratis entré