Back to All Events

ÅPEN GÅRD - Mat som varer – en smak av fortid, nåtid og framtid

  • Geitmyra Ringsaker 2 Strandsagvegen Brumunddal, Innlandet, 2380 Norway (map)

Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn inviterer alle barn og familier i Innlandet til

Åpen Gård - Mat som varer - en smak av fortid, nåtid og framtid

Lørdag 18. oktober kl: 11:00 - 15:00

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Hvordan holdt vi maten fersk før vi fikk kjøleskap og fryser? Konservering har vært en livsnødvendig tradisjon i generasjoner. Sylting, tørking, fermentering og røyking handler ikke bare om å få maten til å vare – men også om å ta vare på smaken, naturen og historien vår. 

Før i tida var det nødvendig for å overleve vinteren. I dag er det en måte å tenke bærekraftig på, bruke opp det vi har – og kjenne stolthet over maten vi lager selv. 

På Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn jobber vi med dette hver dag – og nå inviterer vi deg til å bli med! Vi skreller, kutter, salter og smaker. Og underveis lærer vi hvordan konservering kan være både gøy, sunt og godt – for oss og for kloden. 

Velkommen til en dag fylt med praktisk læring, nye smaker og ekte matglede! 

Alder: 3–100 år 
Tidspunkt: kl. 12.00–15.00 
Pris: Gratis entré 

Velkommen! 

Earlier Event: October 16
Pølsekurs for barnefamilie
Later Event: October 18
Pølsekurs for barnefamilie