Nudelwok med fiskekaker (300)
De aller fleste barn liker både nudler og asiatiske smaker. Retten er enkel å lage og egner seg godt til å bruke opp både grønnsaks- og fiskerester. Vi bruker fiskekaker og her finnes det mange varianter og kvaliteter, det som er viktig for oss er at de inneholder så mye fisk som mulig.
Denne oppskriften er beregnet til 300 elever/barneporsjoner.




Ingredienser (300)
10 kg fiskekaker
3 kg fullkornsnudler
15 løk
200 gram ingefær
3 hele hvitløk
5 kg gulrøtter
20 rød paprika
12 brokkoli eller blomkål eller 4 kg hvitkål
20 lime, saften av
5 dl soyasaus, glutenfri
4 dl søt soyasaus, ketjap manis
10 ss sesamolje (smak til)
7 dl sweet chilisaus
3 dl raps- eller solsikkeolje til steking
Framgangsmåte
Kok opp vann og legg nudlene i bløt. Hell av vannet i et dørslag når de er myke.
Skrell hvitløk og ingefær og riv dem på et rivjern
Kutt fiskekakene i mindre biter
Kutt grønnsakene i mindre biter
Legg fiskekakene på stekebrettene og varm dem opp i ovnen på 180 grader.
Fres/wok grønnsakene godt, litt om gangen
Ha i ingefær og hvitløk
Bland grønnsakene med nudlene
Bland begge soyasausene, sesamolje, limesaft og sweet chilisaus og ha blandingen over wokblandingen. Bland godt.
Utstyr
Kniver til alle barn
Fjøler til alle barn
To gryter til nudler/grønnsaker
To store gryter/gastrobakker til å blande alt i
Litermål
Spiseskje
Dørslag
Rivjern
Stekespade
Stekebrett
Bakepapir
Energifordeling
23% fett
50% karbohydrat
3% fiber
23% protein
Allergener
Sesam, soya, gluten
Fiskekakene kan inneholde både gluten og melkeprodukter – sjekk ingredienslisten. Fullkornsnudler inneholder gluten. Bruk glutenfritt alternativ som glassnudler ved behov.
Pris
Pris for 300 porsjoner kr. 771,-
Pris per porsjon kr. 2,57
Næringsinnhold
En porsjon = 100 g
Næringsinnhold/porsjon:
100 kcal
54% eller 55 g grønt
32 % eller 30 g fisk per porsjon