Nudelwok med fiskekaker (300)

De aller fleste barn liker både nudler og asiatiske smaker. Retten er enkel å lage og egner seg godt til å bruke opp både grønnsaks- og fiskerester. Vi bruker fiskekaker og her finnes det mange varianter og kvaliteter, det som er viktig for oss er at de inneholder så mye fisk som mulig.

Denne oppskriften er beregnet til 300 elever/barneporsjoner.

 

Ingredienser (300)

  • 10 kg fiskekaker

  • 3 kg fullkornsnudler

  • 15 løk

  • 200 gram ingefær

  • 3 hele hvitløk

  • 5 kg gulrøtter

  • 20 rød paprika

  • 12 brokkoli eller blomkål eller 4 kg hvitkål

  • 20 lime, saften av

  • 5 dl soyasaus, glutenfri

  • 4 dl søt soyasaus, ketjap manis

  • 10 ss sesamolje (smak til)

  • 7 dl sweet chilisaus

  • 3 dl raps- eller solsikkeolje til steking

 

Framgangsmåte

  1. Kok opp vann og legg nudlene i bløt. Hell av vannet i et dørslag når de er myke.

  2. Skrell hvitløk og ingefær og riv dem på et rivjern

  3. Kutt fiskekakene i mindre biter

  4. Kutt grønnsakene i mindre biter

  5. Legg fiskekakene på stekebrettene og varm dem opp i ovnen på 180 grader.

  6. Fres/wok grønnsakene godt, litt om gangen

  7. Ha i ingefær og hvitløk

  8. Bland grønnsakene med nudlene

  9. Bland begge soyasausene, sesamolje, limesaft og sweet chilisaus og ha blandingen over wokblandingen. Bland godt.

 
 

Utstyr

  • Kniver til alle barn

  • Fjøler til alle barn

  • To gryter til nudler/grønnsaker

  • To store gryter/gastrobakker til å blande alt i

  • Litermål

  • Spiseskje

  • Dørslag

  • Rivjern

  • Stekespade

  • Stekebrett

  • Bakepapir

Energifordeling

23% fett

50% karbohydrat

3% fiber

23% protein

Allergener

Sesam, soya, gluten

Fiskekakene kan inneholde både gluten og melkeprodukter – sjekk ingredienslisten. Fullkornsnudler inneholder gluten. Bruk glutenfritt alternativ som glassnudler ved behov.

Pris

  • Pris for 300 porsjoner kr. 771,-

  • Pris per porsjon kr. 2,57

Næringsinnhold

En porsjon = 100 g

Næringsinnhold/porsjon:

  • 100 kcal

  • 54% eller 55 g grønt

  • 32 % eller 30 g fisk per porsjon