Hurtigkimchi

Kimchi er en koreansk syltet chili- og kålsalat, og alt som skal syltes skikkelig, må få tid til modning. Den tiden har vi ikke her, så vi gjør det like godt på bare 5 minutter. Det er ikke engang juksing, det er bare digg.

Tilbehør til 4 personer

  • 1 kinakål

  • 1/2 ts salt

  • 1–2 hvitløksfedd

  • 1⁄2 finhakket chili eller 2 ts sterk chilisaus

  • 2 ss raspet fersk ingefær

  • 1 ts sesamolje

  • 2 ss soyasaus

  • 1 lime, bare saften

Framgangsmåte

  1. Snitt kinakålen i tynne strimler og ha det i en blandebolle.

  2. Ha alle andre ingredienser i bollen, og kna alt sammen med hendene. Bruk litt krefter, for da kommer saften ut av kinakålen, samtidig som alle smakene blander seg godt.

  3. La salaten stå i kjøleskapet i en halvtime, sånn at smakene setter seg.