Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

De små er hjertelig velkommen på matkurs!

Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt. 

Enkelt og rimelig å lage babymaten selv 

Fra barna er 6-12 måneder, befinner de seg i det som kalles det gylne vindu. Det er i denne perioden de er mest mottakelig for nye smaker og retter. Barn som prøver forskjellige smaker de to første årene av livet sitt, blir ofte mindre kresne senere.

Det er mange fordeler med å lage babymaten selv. Det er enkelt å unngå salt og sukker, det er ofte rimeligere enn den ferdigkjøpte maten og du bruker ingredienser resten av familien også spiser til middag. Men det er også mye usikkerhet rundt babymat. Hva kan babyen spise? Få den det den trenger av av næringsstoffet? Tar det mye tid i en hektisk hverdag? 

På Geitmyras Tidlig matglede-kurs deler vi vår erfaring og kunnskap slik at du kan lage trygg og sunn babymat. På kurset får du en kort innføring i råvarer og riktig tilbereding. Vi bruker enkle metoder og råvarer som er lett tilgjengelige. 

Gode smaker med krydder 

Kanskje hever du et øyenbryn eller to når du hører ordet babymat og krydder i samme setning. Men en viktig del av å lære barnet nye smaker, er å introdusere det for ulike krydder. Mat med krydder smaker godt og gjør godt. Krydder inneholder blant annet antioksidanter som er bra for helsa vår. Når du lager barnematen selv har du mulighet til å smakstilsette den med ulike krydder og urter. Timian, spisskummen, basilikum og persille er krydder og urter små barn ofte liker. Start i det små, og utvid etter hvert. Du kan starte med krydder allerede ved de første smaksprøvene. Du kan forvente at barnet er skeptisk til alle smaker i starten, og kanskje spytter det ut igjen. Prøv igjen – både to og femten ganger til. Å spise er å lære. 

Ta med babyen! 

På Geitmyra er babyen hjertelig velkommen! Vi legger til rette for at de små skal få smake, sove, stelles og ha det bra under kurset. 

 

Her finner du våre kurs

 

Sjekk også ut våre artikler om babymat