Det fantastiske havet – påmelding til sommerskole på Geitmyra Oslo

Mye deilig på grillen!

Sommerskole på Geitmyra er lek og moro – og god mat! Men vi sniker inn en hel del ekstra kunnskap. Temaet for sommerskolen er det fantastiske havet. Sommerskolen Oslo er et gratis tilbud til barn og unge som bor i Oslo. 

70% av jordens overflate er dekket av hav og det er vårt største matfat. Sammen med barna ser vi på hva som skjer i naturen for at mat skal bli til. Vi snakker om økosystemet i havet, klimaforandringer, livet til mikroorganismer og kompostering. Blant annet. Og så lager vi mat hver dag. Vi veier og måler, baker, koker, steker og smaker. 

Filetering av fisk

Filetering av fisk

Hva vi spiser, forteller mye om omgivelsene, samfunnet og naturen rundt oss. Hvordan påvirker vi mennesker omgivelsene og hva må vi gjøre for å ta vare på mangfoldet og ressursene. Hvordan sørger vi for at det skal bli mat nok i havet til fremtidige generasjoner? 

I løpet av uka skal barna lære om mattradisjoner, bærekraft, sanking, fremtidas mat, konservering, matsvinn og ikke minst – smak!

På sommerskolen jobber elevene gruppevis og skal i løpet av uken lage mat, rydde, dekke og pynte bordet. Og så skal de selvsagt vaske opp. Underveis blir det rikelig med tid til undring, spørsmål, samtaler og diskusjoner. 

Barna lager kjevle på Geitmyras sommerskole

Kjevlemekking og prat

Det er mye som skjer i løpet av en sommerskoleuke på Geitmyra. Men det blir likevel god tid til å spille badminton, bordtennis, gå på stylter og kjøre trillebårtaxi. Og i hønsegården får Rolex, Mr. Dott, Martha og Kanel mye besøk. 

Påmelding til sommerskole skjer via Oslo kommune.