Med bærekraft og sjarm på menyen – juniorkokkene fra Sagene imponerer

Juniorkokkene fra bydel Sagene, Khalil og Hamza, legger opp fiskeburgere til kvelden gjester.

– Vi er opptatt av at maten skal være sunn, bærekraftig og næringsrik, da er bønner og fisk et godt valg, forteller juniorkokk Ali. – Og så må maten smake godt, poengterer kollega Mikolai. 

Grønnsaker, belgfrukt og fisk er hovedingrediensene i menyen juniorkokkene har satt sammen til Frivillighetens kveld i bydel Sagene på Cosmopolite. Juniorkokkene hadde sin oppdragsdebut på arrangementet i fjor –  med stor suksess. I år har de fått lov til å bestemme meny, lage maten og servere på årets arrangement. 

Juniorkokkene har selv bestemt menyen, preppet maten og står også for serveringen.

Juniorkokkene er klare til å ta imot kveldens gjester.

På menyen står knekkebrød med hjemmelaget kaviar av torskerogn, chili sin carne, bønnebab – proppet med bønner og grønnsaker –  og fiskeburgere av bærekraftig sei med hjemmelaget råkost til. 

– Hva er dette? En av kveldens gjester stiller spørsmålet til Timon som bærer på et fat med knekkebrød og hjemmelaget kaviar. – Kaviar? Nei, det liker jeg ikke, sier en dame. – Jo, du må prøve, utfordrer Timon. Og ganske riktig. Kaviaren faller åpenbart i smak! 

Det er en selvsikker gjeng som serverer kveldens festmat. Siden fjorårets oppdrag har de laget mat til folkehelsekonferansen og Kavliprisen og de har servert Kong Harald og laget linsesuppe med Bill Gates.

– Jeg er veldig imponert, det er høyt nivå på maten, sier Merete som er faglærer i kokk og deltaker på kveldens arrangement. – Jeg blir helt rørt og utrolig stolt over at vi har så flinke ungdommer i bydelen vår, legger hun til.

– Bønnebaben er alltid populær, forteller Hadia.

Kveldens gjester lot seg imponere over juniorkokkene og deres sjarm.

– Vi er her fordi vi jobber som frivillige. Også er det gratis mat, ler en av kveldens gjester. – Maten er over all forventning, legger han til. – De gjør en god jobb, og de gjør det med sjarm i tillegg, da blir det veldig bra. Juniorkokken Ali tar komplimentet med stoisk ro:  – Jeg tenker at det er sant. Vi er sjarmerende, sier han med et smil. 

Khalil er fornøyd - maten faller i smak hos gjestene.

Juniorkokkene er også fornøyde med kveldens meny. Timon forsikrer om at fiskeburgeren smaker godt.