– Jeg digger alt sammen!

Juniorkokkene er klare!

Line (6) er på besøk hos Geitmyra på Nasjonalmuseet. – Sammen med juniorkokkene våre kan barna få kjenne, lukte og smake på det nordiske kjøkkenet, forteller Kine Bekkengen.

I forbindelse med utstillingen Ny nordisk. Mat, estetikk og sted har Geitmyra rigget kjøkken i museets bakgård. Her tar vi imot både AKS-grupper og nysgjerrige museumsgjester. Barn fra hele verden stikker innom for å smake på blåskjell, klappe brød og lage sin egen pesto.

– Kjøkkenet vårt er en forlengelse av utstillingen inne på museet, sier Kine. – Vi snakker om tang og tare, barna får smake på grønnsaker de har sett i porselen inne, og de lærer om ulike metoder for å konservere mat.

– Gjett hvor mange blåskjell jeg har spist! Ved et av bordene sitter Gustav (10) med et stort smil og en imponerende samling tomme blåskjellskjell foran seg. – Det var skikkelig godt!

Takk for denne gang! Vi er på plass igjen i uke 32. Les mer.


Besøk oss i sommer

I hjertet av Oslo inviterer vi barn, familier og feriegjester til en sanselig reise gjennom smaker, planter og opplevelser.

Fra onsdag til søndag i fellesferien står Geitmyras juniorgartnere og juniorkokker klare til å ta imot små og store med mat- og dyrkeaktiviteter i besøksdrivhuset i Geitmyra skolehage.

Lage frøbomber og ertespirer

Krydderquiz og sanseposter

Smake og forme vår egen hundredagerssuppe

Steke dagens brød eller knekkebrød

Riste smør og eksperimentere med gode råvarer

Åpningstider: Onsdag – lørdag fra 11-15, søndag fra 12-15.

Vi holder til i Geitmyra besøksdrivhus som ligger i Geitmyra skolehage – i hjørnet ved Kirkeveien/Kierschows gate.

Mona Ek