Posts in Artikkel
2021 på Geitmyra

Geitmyras årsrapport 2021

Geitmyra 10 år, Barnas aller beste kokebok, valgflesk, skoleundervisning, dyrking, smaking og matkurs for store og små - men flest små. Ta en titt på alt det morsomme, lærerike og smakfulle vi gjorde på våre sentre i 2021.

Read More
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt.

Read More
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe

Det er mye omsorg i en skål med varm suppe

Hver lørdag står russere og ukrainere sammen på kjøkkenet på Geitmyra for å lage den ukrainske rødbetsuppen borsjtsj til ukraninske flyktninger. – Vi lager og serverer hjemmelaget mat til de som trenger og savner det mest, forteller Vladislav Kazanskiy som startet Suppe(r)kraft, etter inspirasjon og oppfordring fra to ukrainere i Norge.

Read More
ArtikkelMona Eksamarbeid
Ny satsning vil rekruttere flere unge til matbransjen

Ny satsning vil rekruttere flere unge til matbransjen

Det finnes mange karriereveier i matbransjen. Visste du at du kan ta fagbrev som kjøttskjærer, slakter, pølsemaker, automatiker, produksjonstekniker eller industrimekaniker? Geitmyra og matbransjen har slått seg sammen i prosjektet Læring for næring, for å vise ungdommer hvor attraktiv matbransjen er, og ikke minst hvor gøy det er å jobbe med mat!

Read More
Sunnere mat på SFO nå!

Sunnere mat på SFO

Denne våren utarbeider Utdanningsdirektoratet ny nasjonal rammeplan for SFO, inkludert retningslinjer for maten som serveres til elevene. I utkastet til rammeplanen står det at «Mat som blir servert på SFO, bør være basert på et helsefremmende kosthold og bærekraftige matvaner og forbruk, og bygge på Helsedirektoratets kostråd». Et samlet fagmiljø oppfordrer nå til å endre ordlyden i rammeplanen fra bør til skal.

Read More