Linsesuppe
Denne linsesuppa er populær blant både barn og voksne, proppfull av næring og deilige krydder.
Read MoreDenne linsesuppa er populær blant både barn og voksne, proppfull av næring og deilige krydder.
Read MoreDet er duket for et skikkelig gilde når vi åpner portene på Løkken. – Vi gleder oss til at hele området her skal yre av barn og ungdom. At de skal oppleve smaken av 10 000 år med mathistorie. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Vi skal bruke alle sansene. Vi skal koke, presse, sylte, skjære, grave og røre, forteller Kine Bekkengen, prosjektleder for Geitmyra Tønsberg.
Read MoreNå vil Geitmyra Tønsberg samle inn kjøkkenvisper til en helt unik samling. – Vi ønsker oss kjøkkenvisper - helst gamle og historiske visper i tre eller metall.
Read MoreDet skjer så mye på alle våre sentre – hver dag. Har du lyst til å få invitasjoner, inspirasjon og oppskrifter rett i innboksen hver uke? Ta en titt på hvor vi er og alt vi gjør.
Read MoreNår Geitmyra Ringsakers store drivhusfest går av stabelen, er det juniorkokkene som står for mye av formidlingen. – Jeg ønsker å bli bedre til å lage mat, sier Olai Mañon om sin aller første jobb.
Read More9. september inviterer vi til Barnas store drivhusfest – den magiske hagen på Geitmyra Ringsaker. – Vi gleder oss til å ta i mot barn og ungdom fra hele Innlandet inn i vårt splitter nye drivhus, jubler daglig leder, Inger-Marie Lupton.
Read MoreNicolai viser hvor enkelt du kan bake eltefritt brød og hvordan få perfekt skorpe. Vi trenger bare fire ingredienser. Mel, vann, salt og gjær.
Read More– Dette har jeg gledet meg til helt siden i fjor! Det er ikke første gang Line (8) er på Verdens Kuleste Dag. Å smake på forskjellige ting er et av høydepunktene hvert år når Sparebankstiftelsen DNB arrangerer fest for tusenvis av barn.
Read MoreLukten av epler om høsten fører meg rett tilbake til skoleveien hjemme. Den var lang. Veldig lang. Særlig når det var eplesesong. Fordi vi måtte innom en rekke ulike hager for å plukke med oss gravenstein, åkerø og filippa. Selv om vi hadde akkurat de samme eplene hjemme i hagen.
Read MoreI Geitmyra Juniorkokkers lokaler i Mathallen står Carina Hultin Dahlman omringet av 12 superkonsentrerte ungdommer. Det er midt i pizzaleksjonen og forsamlinga er stille. For pizza er noe de liker godt.
Read MoreFiskegrateng er alltid populært. Glem hvit saus eller piskede eggehviter. Bare fyll på med herlige grønnsaker!
Read More– En stor takk til Ringsaker kommune som satser på matglede og kunnskap ved å gi barna denne boka, sier daglig leder ved Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read MoreProsjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen, er vilt begeistret for den generøse gaven fra Frebergs og Hvasser Asparges i anledning kronprinsparets 50-års dag.
Read More– I Norge selges det årlig 50 millioner frossenpizzaer. Alle barn har et forhold til pizza. Men maten kommer ikke fra pappboksen i frysedisken. På Barnas lille pizzafestival under Landbrukets dag på Evje får barna lage pizza helt fra bunnen av.
Read MoreDe to grisene heter Eva og Lillebror og er en velkomstgave fra den lokale matprodusenten Bjertnæs & Hoel. – Vi lover at de skal bringe matglede til mange barn og unge, smiler Kine.
Read More– Familiedyrkekursene har så langt vært en suksess, slår gartner Maren Lømo fast. Hver lørdag i hele sommer har Geitmyra matkultursenter for barn arrangert dyrkekurs for små og store på tunet.
Read MoreVi inviterer vi til etter skoletid-aktivitet på Geitmyra. Hver uke kan barn i alderen 10-13 år komme innom og lære om matlaging, gårdsliv, bærekraft og urban dyrking. Tilbudet er gratis og tilbys på alle våre sentre.
Read MoreEkte iskrem er en blanding av fløte, melk, eggeplommer og sukker. Vi vil ha så små iskrystaller som mulig for å få en kremete konsistens. Hjemmelaget is kan du smakssette med akkurat hva du vil.
Read MoreMed Erna Solberg i spissen, er det klart for omvisning,møte med juniorkokkene, flyndrefiletering og ikke minst en smak av alt det barna på kokkeskolen lager.
Read MoreHer har vi samlet alle oppskriftene til den digge maten vi lager gjennom uka på sommerskolen. Vel bekomme!
Read More