Pestopasta med bønner og ovnsbakte rotgrønnsaker
En fargerike og mettende pasta med masse deilige grønnsaker og belgfrukt - og hjemmelaget pesto.
Ingredienser
Til 10 personer
- 2 pastinakk 
- 3 gulrot 
- ½ sellerirot 
- ½ kålrot 
- 2 løk 
- 4 fedd hvitløk 
- Olje (raps, solsikke e.l) 
- pepper 
- ½ brokkoli 
- 250 g grov pasta (fusilli, penne e.l) 
- 1 glass pesto 
- 1 boks kidneybønner 
Utstyr: Bakebrett, bakepapir, skjærefjøl, kniv, kjøkkenvekt, sil, spiseskje eller teskje til pesto. 
Framgangsmåte
Tid: ca 35 min voksen, ca 45 min barn
- Sett stekeovnen på 180 grader varmluft. 
- Skyll grønnsakene og skrell det som er nødvendig. 
- Kutt pastinakk, gulrot, sellerirot og kålrot i terninger og legg på bakepapirkledd bakebrett. 
- Kutt løk i grove biter og finhakk hvitløk. Legg på bakebrett med de andre grønnsakene og bland godt. 
- Ringle over litt olje, ha på pepper og sett i midten av stekeovnen i 25 min. 
- Kutt brokkoli i biter og bland inn med grønnsaken etter 10 min. 
- Kok pasta etter anvisning. Bland i pesto når pastaen er helt av. 
- Skyll bønnene under rennende kaldt vann. 
- Ha grønnsaker, bønner og pasta over i en stor bolle, bland sammen og server. 
 
          
        
      